loading...

Torta je vrlo lagana i jednostavna za izradu, upravo odgovora ovim novogodišnjim blagdanima kad se inače konzumira teška hrana.

 Sastojci

    Biskvit
    7 žumanjaka
    10 bjelanjaka
    10 žlica vode
    350g šećera
    300g mljevenih oraha
    100g brašna
    1 prasak za pecivo

    Žuta krema
    1 vrećica želatine
    500ml mlijeka
    3 žumanjka
    150g šećera
    1 Puding vanilija bourbon premium Dolcela
    1 žlica gustina
    1 vanilin šećer
    250ml slatkog vrhnja

    Smeđa krema
    1 vrećica želatine
    500ml mlijeka
    150g šećera
    1 nougat puding
    1 žlica gustina
    250ml slatkog vrhnja

 Priprema

    1.

   
        7 žumanjaka i 10 bjelanjaka mikserom miješati zajedno s vodom, polako dodavati šećer, te kad se sve dobro promiješa dodati mljevene orahe, brašno i  prašak za pecivo. Peći u kalupu za tortu na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Ohlađeni biskvit prerezati na 3 dijela.
    2.

   
        Želatinu pripremiti prema uputama na vrećici, ostaviti do odstoji barem 10 minuta. Za to vrijeme staviti grijati 300 ml mlijeka, a u 200 ml mlijeka umiješati 3 žumanjka, puding vanilija bourbon, 1 žlicu gustina, 150g šećera i 1 vanilin šećer. Zakuhati pomiješane sastojke u vruće mlijeko, kad zakipi kuhati oko 2 minute, maknuti s vatre i staviti grijati želatinu. Kad se želatina rastopi, uliti je u vrući puding i dobro promiješati. Staviti hladiti, pokriveno stretch folijom da se ne napravi korica na pudingu. U ohlađeno uliti 2,5 dl slatkog vrhnja i sve dobro izmiješati mikserom.
    3.

   

    Želatinu pripremiti prema uputama na vrećici, ostaviti do odstoji barem 10 minuta. Za to vrijeme staviti grijati 300 ml mlijeka, a u 200 ml mlijeka umiješati puding nougat, 1 žlicu gustina i 150g šećera. Zakuhati pomiješane sastojke u vruće mlijeko, kad zakipi kuhati oko 2 minute, maknuti s vatre i staviti grijati želatinu. Kad se želatina rastopi, uliti je u vrući puding i dobro promiješati. Staviti hladiti, pokriveno stretch folijom da se ne napravi korica na pudingu. U ohlađeno uliti 2,5 dl slatkog vrhnja i sve dobro izmiješati mikserom.

    4.

    Slagati : biskvit-smeđa krema-biskvit-žuta krema-biskvit. (ili obrnuto: prvo žuta krema , a onda smeđa). Prije premazivanja kreme, biskvit natopiti pomiješanim rumom i mlijekom.

    Ostaviti  dio kreme za premazati gore i sa strane. Ukrasiti po želji, može i sa tučenim slatkim vrhnjem.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar