loading...

Torta koja je toliko jednostavna, a toliko dobra!

 Sastojci

    Podloga
    170g Digestive keksa
    85g otopljenog maslaca

    Cheesecake
    560g krem sira
    160g šećera ( kristal)
    14g mljevene želatine Dolcela
    6 žlica vode
    120ml jake crne kave



    450ml slatkog vrhnja
    2 šlagfixa Dolcela
    1 žlica šećera u prahu
    100g tamne čokolade

 Priprema

    1.

     Za podlogu mljevene kekse pomiješajte s otopljenim maslacem, rukom sve dobro promiješajte pa smjesu utisnite u dno kalupa promjera 20cm. Žlicom sve još jednom pritisnite kako bi izravnali površinu. Ostavite kalup s podlogom u hladnjaku dok pripremate ostatak.
    2.

    Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite ju da se natopi. Skuhajte kavu, a sir izmiksajte s šećerom tako da dobijete kremastu smjesu. Nakon nekoliko minuta kada se želatina natopila, ponovno lagano zagrijte procijeđenu kavu i stavite želatinu u nju te miješajte sve dok se ona ne otopi. U drugoj posudi umutite slatko vrhnje s šlagifixom i šećerom u prahu. Treba biti čvrsto, ali pazite da ga ne premutite. Kavu polako izlijte u posudu sa sirom i kratko sve izmiksajte, a zatim im dodajte slatko vrhnje i pjenjačom ga lagano umiješajte dok ne dobijete jednoliku smjesu.


    3.

    Od ukupne smjese jednu trećinu odvojite u manju posudu. Preostaloj količini dodajte čokoladu koju ste prethodno otopili u mikrovalnoj, a zatim ju lagano umiješajte pjenjačom. Ja ju topim tako da svako 30-ak sekundi otvorim mikrovalnu i malo ju promiješam kako bi se svugdje jednako otopila. Na ohlađenu podlogu prvo stavite tamnu kremu te ju poravnajte. Stavite ju na hlađenje oko 20 minuta kako bi očvrsnula prije nanošenja svijetle kreme. Nakon toga nanesite i bijelu kremu pa sve još jednom zagladite i ostavite hladiti još minimalno 3 sata, a najbolje preko noći. Dekorirajte po želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar