Veoma ukusno, jednostavno i brzo!

 Sastojci 4 osobe

    1 pakiranje kora za savijaču (pitu)
    1 kg čičoke
    1 glavica crvenog luka
    sol,papar
    biljno ulje




 Priprema

    1.

    Čičoke operite,ogulite i narežite na kockice(kao za krumpirušu).Očistite luk i također ga sitno narežite.
    2.

    Začinite narezane čičoke i luk sa soli, paprom i malo ulja (2-3 žlice). Čičoka dobro podnosi začine,al nemojte pretjerati.Može se dodati i začinskog bilja.
    3.

    Uzimati po dvije kore koje između malo pouljimo.Stavimo nadjev do polovice i savijemo. Slažemo ih u nauljenu tepsiju,odozgo lagano premažemo uljem i malo vode. Prekriti alu-folijom i peči oko 20 minuta na 190-200*C.Maknuti foliju i peći još 10-tak minuta da lijepo porumeni.
    4.

    Pustiti da se malo prohladi i služiti toplo,mada su i hladne dobre.





Posluživanje

Ovaj put sam koristila gotove kore (brzina,tog vremena nikad dosta) al još bolje s domaćim vučenim.

 Poslužiti po volji,kao i krumpirušu uz jogurt,kiselo mlijeko,samostalno.... kako tko voli

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar