Američke palačinke - definitivno su najbolje!

 Sastojci

    1 i 1/2 šalica (225 g) glatkog brašna
    2 žličice (10 g) praška za pecivo
    3 žlice (45 g) šećera
    prstohvat soli
    2 jaja
    1 šalica (250 ml) mlijeka
    3 žlice otopljenog maslaca
    1 žličica ekstrakta vanilije
    1 žlica maslaca za prženje palačinki

 Priprema

    1.

    U zdjeli pomiješati suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, šećer i sol.

    U zdjelici umutiti jaja, mlijeko, otopljeni maslac i ekstrakt vanilije.





    U brašnu napraviti udubljenje pa u njega uliti pola tekuće smjese. Izmiješati pa uliti ostatak. Napraviti glatko tijesto pjenjačom ili mikserom.

    Smjesa treba biti gušća nego za klasične palačinke.

    Palačinke se odmah peku.
    2.

    Ja za pečenje koristim malu teflon tavu promjera 12 cm i pečem svaku palačinku posebno. Ako koristite veću tavu, istovremeno možete peći 3 palačinke.

    U tavi otopiti maslac, pa ga izliti u malu šalicu. Salvetom pokupiti višak maslaca iz tave.

    Dvije žlice tijesta uliti u mlazu točno na sredinu tave i pustiti da se samo raširi u krug. Tako će palačinka biti savršeno okrugla jer će se smjesa ravnomjerno širiti od centra.

    Peći na laganoj vatri kako ne bi izvana preplanula, a iznutra ostala sirova. Kad se po vrhu pojave mjehurići i uhvati kožica, a s donje strane dobije žućkastu boju (malo odignuti palačinku s kraja i pogledati), prevrnuti i peći sa druge strane, ali nešto kraće.





    Za svaku sljedeću palačinku na tavu staviti kap maslaca i razmazati ga salvetom.
    3.

    Poslužiti sa javorovim sirupom ili medom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar