loading...

ČOKOLADNA POSLASTICA, BRZO BUDE GOTOVA, UZ TO VEOMA UKUSNA !!!

 Sastojci

    200 g kvalitetne tamne čokolade (70% kakaa)
    250 g maslaca
    80 g kakaa
    60 g glatkog brašna
    1 žličica praška za pecivo
    4 jaja
    200 g šećera
    1 žličica ekstrakta vanilije
    po želji 75 g nasjeckani orasi, lješnjaci, bademi, sušene brusnice...


 Priprema

    1.

    Pećnicu zagrijati na 180°C.

    Tepsiju (moja je 37x21 cm) obložiti papirom za pečenje.

    U zdjelu prosijati brašno, kakao i prašak za pecivo.
    2.

    U posudu staviti maslac i čokoladu pa otopiti  nad drugom posudom sa vrelom vodom stalno miješajući dok se ne dobije glatka smjesa. Maknuti s vatre i pustiti da se prohladi. Čokoladna smjesa treba biti topla.
    3.

    Izmiksati jaja sa šećerom. Kad se zgusnu, dodati ekstrakt vanilije, smjesu sa kakaom i lagano miksajući ulivati toplu čokoladu.

    Po želji, na kraju žlicom umiješati orašasto voće, ja nisam stavljala. U originalu se orašasto voće dodaje u otopljenu čokoladu, ali zbog miksanja sam ostavila za kraj.


    Izliti u tepsiju i poravnati pa peći max.20 minuta, ovisno o pećnici.

    Brownie je gotov kad se po vrhu i uz rubove uhvati korica, a sredina je još uvijek mekana. Najbolje je nakon 17 minuta ubosti čačkalicom u sredinu kolača, ne smije izaći čista, ali ni pretjerano vlažna. Ako je kolač gnjecav, još malo peći.

    Kolač treba biti sočan i ljepljiv.
    4.

    Ohladiti u tepsiji pa rezati na kocke.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar