Sastojci
200 g kvalitetne tamne čokolade (70% kakaa)
250 g maslaca
80 g kakaa
60 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
4 jaja
200 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
po želji 75 g nasjeckani orasi, lješnjaci, bademi, sušene brusnice...
Priprema
1.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Tepsiju (moja je 37x21 cm) obložiti papirom za pečenje.
U zdjelu prosijati brašno, kakao i prašak za pecivo.
2.
U posudu staviti maslac i čokoladu pa otopiti nad drugom posudom sa vrelom vodom stalno miješajući dok se ne dobije glatka smjesa. Maknuti s vatre i pustiti da se prohladi. Čokoladna smjesa treba biti topla.
3.
Izmiksati jaja sa šećerom. Kad se zgusnu, dodati ekstrakt vanilije, smjesu sa kakaom i lagano miksajući ulivati toplu čokoladu.
Po želji, na kraju žlicom umiješati orašasto voće, ja nisam stavljala. U originalu se orašasto voće dodaje u otopljenu čokoladu, ali zbog miksanja sam ostavila za kraj.
Izliti u tepsiju i poravnati pa peći max.20 minuta, ovisno o pećnici.
Brownie je gotov kad se po vrhu i uz rubove uhvati korica, a sredina je još uvijek mekana. Najbolje je nakon 17 minuta ubosti čačkalicom u sredinu kolača, ne smije izaći čista, ali ni pretjerano vlažna. Ako je kolač gnjecav, još malo peći.
Kolač treba biti sočan i ljepljiv.
4.
Ohladiti u tepsiji pa rezati na kocke.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar