Brzo pečeni krumpir - mekan i hrskav, sve u jednom!

 Sastojci 4 osobe

    1 kg krumpira
    malo maslinovog ulja
    1 žlica maslaca
    sol




 Priprema

    1.

    Krumpir oguliti i izrezati na veće kocke. Staviti kuhati u hladnu vodu i kad uzavre, posoliti.

    Nakon pola sata ga ocijediti i pustiti da se tako malo posuši u pari.
    2.

    Posušen krumpir staviti na vruće ulje i pržiti 5 minuta na jakoj vatri, pa 10 minuta na umjerenoj vatri.

    Pred kraj dodati veliku žlicu maslaca i protresti.




    3.

    ILI:

    Ja često dovršim tako da u lim obložen papirom za pečenje stavim kuhani krumpir, polijem maslinovim uljem, izmiješam da se obloži uljem i zapečem u pećnici na 180"C dok ne dobije zlatno žutu boju. Na kraju dodam maslac.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar