Sastojci 4 osobe
1 kg krumpira
malo maslinovog ulja
1 žlica maslaca
sol
Priprema
1.
Krumpir oguliti i izrezati na veće kocke. Staviti kuhati u hladnu vodu i kad uzavre, posoliti.
Nakon pola sata ga ocijediti i pustiti da se tako malo posuši u pari.
2.
Posušen krumpir staviti na vruće ulje i pržiti 5 minuta na jakoj vatri, pa 10 minuta na umjerenoj vatri.
Pred kraj dodati veliku žlicu maslaca i protresti.
3.
ILI:
Ja često dovršim tako da u lim obložen papirom za pečenje stavim kuhani krumpir, polijem maslinovim uljem, izmiješam da se obloži uljem i zapečem u pećnici na 180"C dok ne dobije zlatno žutu boju. Na kraju dodam maslac.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar