loading...

Jadro kocke - okus savršenstva!

 Sastojci

    Tijesto:
    6 jaja,
    6 zlica secera,
    4 zlice ulja,
    2 dcl mlijeka,
    8 zlica brasna,
    1 prasak za pecivo Dolcela


    Krema:
    1.5 l mlijeka
    15 zlica secera,
    6 pudinga od vanilije,
    200 g maslaca,
    200 g Jadro keksa.

    Ganache:
    300ml vrhnja za slag
    250 g cokolade za kuhanje

 Priprema

    1.

    TIJESTO:

    Bjelanjke izlupati u cvrst snijeg, dodati secer, izmijesati, postupno dodavati ostale sastojke. Peci u plehu 25x35 cm na 180° oko 25min. Hladan biskvit prerezati vodoravno da dobijete dvije kore.
    2.

    KREMA:

    Od 1.5 l mlijeka odvojiti malo za izmijesati puding i secer, ostatak zakuhati. Izliti smjesu u vrelo mlijeko i mijesati dok se ne zgusne. Prohladiti, u mlako dodati maslac i ohladiti. U hladno dodati samljeveni Jadro keks.


    3.

    GANACHE: Vrhnje za slag ugrinati do vrenja, ali ne smije prokuhati, dodati cokoladu i mijesati dok se ne dobije kompaktna smjesa.

    Prvi biskvit natopiti mlijekom, staviti polovinu kreme, politi ganache, druga kora, druga polovina kreme i na vrh slag. Posuti mljevenim Jadro keksom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar