loading...

Jednostavno i ukusno - Crne kocke!

 Sastojci

    Biskvit x 2
    4 jaja
    4 žlice šećera
    4 žlice brašna
    1 žlica ulja
    2 žlice kakaa
    pola praška za pecivo

    Preljev za biskvite
    2 dl šećera
    2 dl vode


    Krema
    2 pudinga od vanilije
    5 dl mlijeka
    1 žlica vanilije
    10 dag šećera
    25 dag margarina

    Glazura
    15 dag čokolade za kuhanje
    5 žlica ulja

 Priprema

    1.

    Za biskvit izmiksati jaja sa šećerom, dodati žlicu ulja i na kraju kakao, brašno i prašak za pecivo. U lim staviti papir za pečenje veličine 30x30 cm i na njega izliti smjesu, poravnati i ispeći. Biskvit bude brzo pečen. Provjeriti ga čačkalicom, kad izlazi suha, biskvit je gotov. Postupak ponoviti još jednom za drugi biskvit.
    2.

    Za preljev prokuhati šećer i vodu. Preljev ide vruć na hladne kore.
    3.

    Za kremu izmiješati prašak za puding s 2 dl mlijeka, a preostala 3 dl staviti da prokuha zajedno sa šećerom. Skuhati puding i ohladiti. U ohlađen dodati margarin i vaniliju. Dobro sjediniti mikserom.


   
    4.

    staviti jedan biskvit na lim, preliti ga polovicom vrućeg preljeva, premazati kremom i poklopiti drugim biskvitom. Biskvit natopiti ostatkom preljeva i ostaviti u hladnjak preko noći. Idući dan napraviti glazuru: otopiti čokoladu i ulje na pari i preliti po kolaču.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar