Biskvit
10 bjelanjaka
20 dag šećera
1 velika žlica kakaa
5 žlica brašna
1 prašak za pecivo
10 dag mljevenog neslanog kikirikija
Krema
10 žumanjaka
20 dag šećera
20 dag čokolade za kuhanje
20 dag maslaca
10 dag sjeckanog kikirikija
1 vanilin šećer
Glazura
20 dag čokolade za kuhanje
malo margarina
4 žlice ulja
5 dag sjeckanog kikirikija
Priprema
1.
Bjelanjke izmiksati sa šećerom u glatku smjesu. Izmiksaloj smjessi dodati žlicu ulja te izmješano brašno, kikiriki, kakao i prašak za pecivo.Smjesu izliti u lim veličine 30x40 cm. Ravnomjerno poravnati i ispeći. Gotov je kad čačkalica zabodena u njega izlazi suha.
2.
Dok se biskvit hladi napraviti kremu miksajući žumanjke i šećer na pari. Miksati dok smjesa ne postane lagano gusta (ja sam je kuhala 10 min). Gotovu kremu skinuti s pare i dodati čokoladu. Miješati dok se ne otopi, a zatim dodati maslac i vanilin šećer pa dobro izraditi mikserom.
Na kraju umiješati sjeckani kikiriki i premazati preko kolača. Ohladiti.
3.
Za glazuru na pari otopiti čokoladu s malo margarina i uljem. Preliti preko kreme pa posuti sjeckanim kikirikijem. Kikiriki možete umiješati i u glazuru pa tek onda premazati kolač. Ostaviti u hladnjak preko noći.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar