loading...

Kolač s kikirikijem i čokoladom - brzo, jednostavno, ukusno!

 Sastojci

    Biskvit
    10 bjelanjaka
    20 dag šećera
    1 velika žlica kakaa
    5 žlica brašna
    1 prašak za pecivo
    10 dag mljevenog neslanog kikirikija


    Krema
    10 žumanjaka
    20 dag šećera
    20 dag čokolade za kuhanje
    20 dag maslaca
    10 dag sjeckanog kikirikija
    1 vanilin šećer

    Glazura
    20 dag čokolade za kuhanje
    malo margarina
    4 žlice ulja
    5 dag sjeckanog kikirikija

 Priprema

    1.

    Bjelanjke izmiksati sa šećerom u glatku smjesu. Izmiksaloj smjessi dodati žlicu ulja te izmješano brašno, kikiriki, kakao i prašak za pecivo.Smjesu izliti u lim veličine 30x40 cm. Ravnomjerno poravnati i ispeći. Gotov je kad čačkalica zabodena u njega izlazi suha.
    2.

    Dok se biskvit hladi napraviti kremu miksajući žumanjke i šećer na pari. Miksati dok smjesa ne postane lagano gusta (ja sam je kuhala 10 min). Gotovu kremu skinuti s pare i dodati čokoladu. Miješati dok se ne otopi, a zatim dodati maslac i vanilin šećer pa dobro izraditi mikserom.

    Na kraju umiješati sjeckani kikiriki i premazati preko kolača. Ohladiti.


    3.

    Za glazuru na pari otopiti čokoladu s malo margarina i uljem. Preliti preko kreme pa posuti sjeckanim kikirikijem. Kikiriki možete umiješati i u glazuru pa tek onda premazati kolač. Ostaviti u hladnjak preko noći.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar