loading...

Jednostavna mađarica - koju morate probati!

 Sastojci

    Kore
    2 dl masti
    3 dl šećera
    4 jaja
    1 prašak za pecivo
    brašno po potrebi (oko 60 dag)

    Krema
    1 l mlijeka
    2 pudinga od čokolade
    2 žlice gustina ili brašna
    1 vanilin šećer
    2 žlice ruma
    3 žlice linolade nougat
    250 g margarina
    200 g šećera


    Glazura
    200 g čokolade za kuhanje
    7 žlica ulja

 Priprema

    1.

    Najprije izrezati 4 lista papira za pečenje na veličinu 30x35 cm. Miksati mast i šećer dok smjesa ne postane glatka, a zatim dodati jedno po jedno jaje. Na kraju dodati prašak za pecivo i brašna koliko primi. Brašna dodavati dok se tijesto ne počme odvajati od ruke. Možete ga staviti na pola sata u hladnjak.

    Tijesto podijeliti na 4 jednaka dijela. Uzeti jedan pripremljeni list papira za pečenje, staviti na njega četvrtinu tijesta, malo pritisnuti prstima tijesto, a zatim ga ravnomjerno razvaljati na veličinu papira za pečenje. Stavit na lim veličine papira i peći. Ja pečem kore u pećnici s ventilatorom na 150 C dok krajevi kore ne požute. Kore trebaju ostati svijetle. Gotovu koru skupa s papirom za pečenje staviti na ravnu podlogu i ostavit da se ohladi. Postupak ponovit i s ostalim korama.
    2.

    Za kremu staviti 6 dl mlijeka da prokuha skupa sa šećerom, a u preostalih 4 dl razmutiti prašak za puding, gustin ili brašno.

    U provrelo mlijeko uliti smjesu mlijeka, pudinga i brašna. Kuhati dok se dobro ne zgusne, a zatim maknuti s vatre. Ohladiti uz povremeno miješanje da se ne stvori korica.

    U hladnu kremu dodati pjenasto izmiksan margarin s vanilin šererom, zatim dodati rum i linoladu. Dobro izmiksati. Kremu podijeliti jednako u 3 zdjelice ili tanjura. Premazati kore: kora, krema, kora, krema, kora, krema, kora i na kraju glazura.

    Premazane kore malo opteretit da se sljube pa zatim staviti u hladnjak do idućeg dana. Zatim preliti glazurom: ulje i čokoladu otopiti na pari.


    3.

    Kremu možete praviti i na ovaj način:

    3 pudinga od čokolade

    7,5 dl mlijeka

    6 žlica šećera

    250 g margarina

    žlica ruma

    rum šećer

    2 žlice tamnog čokoladnog namaza

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar