Sastojci
Kore
2 dl masti
3 dl šećera
4 jaja
1 prašak za pecivo
brašno po potrebi (oko 60 dag)
Krema
1 l mlijeka
2 pudinga od čokolade
2 žlice gustina ili brašna
1 vanilin šećer
2 žlice ruma
3 žlice linolade nougat
250 g margarina
200 g šećera
Glazura
200 g čokolade za kuhanje
7 žlica ulja
Priprema
1.
Najprije izrezati 4 lista papira za pečenje na veličinu 30x35 cm. Miksati mast i šećer dok smjesa ne postane glatka, a zatim dodati jedno po jedno jaje. Na kraju dodati prašak za pecivo i brašna koliko primi. Brašna dodavati dok se tijesto ne počme odvajati od ruke. Možete ga staviti na pola sata u hladnjak.
Tijesto podijeliti na 4 jednaka dijela. Uzeti jedan pripremljeni list papira za pečenje, staviti na njega četvrtinu tijesta, malo pritisnuti prstima tijesto, a zatim ga ravnomjerno razvaljati na veličinu papira za pečenje. Stavit na lim veličine papira i peći. Ja pečem kore u pećnici s ventilatorom na 150 C dok krajevi kore ne požute. Kore trebaju ostati svijetle. Gotovu koru skupa s papirom za pečenje staviti na ravnu podlogu i ostavit da se ohladi. Postupak ponovit i s ostalim korama.
2.
Za kremu staviti 6 dl mlijeka da prokuha skupa sa šećerom, a u preostalih 4 dl razmutiti prašak za puding, gustin ili brašno.
U provrelo mlijeko uliti smjesu mlijeka, pudinga i brašna. Kuhati dok se dobro ne zgusne, a zatim maknuti s vatre. Ohladiti uz povremeno miješanje da se ne stvori korica.
U hladnu kremu dodati pjenasto izmiksan margarin s vanilin šererom, zatim dodati rum i linoladu. Dobro izmiksati. Kremu podijeliti jednako u 3 zdjelice ili tanjura. Premazati kore: kora, krema, kora, krema, kora, krema, kora i na kraju glazura.
Premazane kore malo opteretit da se sljube pa zatim staviti u hladnjak do idućeg dana. Zatim preliti glazurom: ulje i čokoladu otopiti na pari.
3.
Kremu možete praviti i na ovaj način:
3 pudinga od čokolade
7,5 dl mlijeka
6 žlica šećera
250 g margarina
žlica ruma
rum šećer
2 žlice tamnog čokoladnog namaza
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar