loading...

Voćni jogurt kolač - jedan lagan i sočan kolačić!

 Sastojci

    Biskvit
    5 jaja
    5 žlica šećera
    1 vanilin šećer
    2 žlice ulja
    5 žlica brašna
    1 prašak za pecivo
    3 žlice vruće vode
    1 manji limun - korica

    Preljev za biskvit
    200 ml vode
    3 žlice šećera
    1 vanilin šećer
    sok jednog limuna


    Za rolat
    7 jaja
    7 žlica šećera
    7 žlica brašna
    190 g marmelade od brusnice

    Bijeli fil
    500 g čvrstog jogurta
    150 g šećera
    2 mljevene želatine
    500 ml slatkog vrhnja
    600 g jagoda

    Ljubičasti fil
    500 g voćnog jogurta od borovnice
    1 mljevena želatina
    500 ml slatkog vrhnja

 Priprema

    1.

    Najprije praviti biskvit za rolat: izmiksati jaja sa šećerom, a zatim dodati brašno. Izliti smjesu u lim veličine 30x40 cm obložen pek papirom. Ispeći. Vruć biskvit istresti na kuhinjsku krpu posutu kristal šećerom, skinuti papir i smotati u rolat. Kada se malo ohladi, premazati marmeladom i smotati u rolat. Ostaviti da se hladi.
    2.

    Za biskvit miksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodati ulje, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju vruću vodu i koricu limuna. Izliti u isti lim u kojem se pekao biskvit za roladu. Ispeći, a za to vrijeme prokuhati vodu i šećer za preljev. Kada prokuha, maknuti s vatre i dodati sok od limuna. Mlakim preljevom preliti hladan biskvit.
    3.

    Za bijeli fil izmiksati šećer i jogurt. Želatinu pripremiti po uputama na vrećici pa je dodati smjesi jogurta i šećera s tim da najprije ulijete malo pa promiješate i tako dok sve ne ulijete kako se ne bi odmah stvrdla i izgrudala. Pokriti folijom i ostaviti pola sata u hladnjak. Jogurt izvaditi iz hladnjaka bar sat vremena prije pravljenja fila.

    Za ljubičasti fil u voćni jogurt dodati želatinu pripremljenu po uputama s vrećice pa pokriti folijom i ostaviti pola sata u hladnjak.


    4.

    Jagode oprati, očistiti i prerezati na pola. Polovice poredati s manjim razmacima po biskvitu.

    Izmiksati 500 ml slatkog vrhnja u čvrst šlag pa ga umiješati u jogurt. Tom smjesom premazati biskvit i jagode. Rolat izrezati na komade debljine 1 cm pa poslagati po bijelom filu, a zatim premazati ljubičastim filom za koji izmiksamo 500 ml slatkog vrhnja  i  umiješamo ga u voćni jogurt.

    Osatviti preko noći u hladnjaku.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar