Sastojci
Biskvit
5 jaja
5 žlica šećera
1 vanilin šećer
2 žlice ulja
5 žlica brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice vruće vode
1 manji limun - korica
Preljev za biskvit
200 ml vode
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
sok jednog limuna
Za rolat
7 jaja
7 žlica šećera
7 žlica brašna
190 g marmelade od brusnice
Bijeli fil
500 g čvrstog jogurta
150 g šećera
2 mljevene želatine
500 ml slatkog vrhnja
600 g jagoda
Ljubičasti fil
500 g voćnog jogurta od borovnice
1 mljevena želatina
500 ml slatkog vrhnja
Priprema
1.
Najprije praviti biskvit za rolat: izmiksati jaja sa šećerom, a zatim dodati brašno. Izliti smjesu u lim veličine 30x40 cm obložen pek papirom. Ispeći. Vruć biskvit istresti na kuhinjsku krpu posutu kristal šećerom, skinuti papir i smotati u rolat. Kada se malo ohladi, premazati marmeladom i smotati u rolat. Ostaviti da se hladi.
2.
Za biskvit miksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodati ulje, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju vruću vodu i koricu limuna. Izliti u isti lim u kojem se pekao biskvit za roladu. Ispeći, a za to vrijeme prokuhati vodu i šećer za preljev. Kada prokuha, maknuti s vatre i dodati sok od limuna. Mlakim preljevom preliti hladan biskvit.
3.
Za bijeli fil izmiksati šećer i jogurt. Želatinu pripremiti po uputama na vrećici pa je dodati smjesi jogurta i šećera s tim da najprije ulijete malo pa promiješate i tako dok sve ne ulijete kako se ne bi odmah stvrdla i izgrudala. Pokriti folijom i ostaviti pola sata u hladnjak. Jogurt izvaditi iz hladnjaka bar sat vremena prije pravljenja fila.
Za ljubičasti fil u voćni jogurt dodati želatinu pripremljenu po uputama s vrećice pa pokriti folijom i ostaviti pola sata u hladnjak.
4.
Jagode oprati, očistiti i prerezati na pola. Polovice poredati s manjim razmacima po biskvitu.
Izmiksati 500 ml slatkog vrhnja u čvrst šlag pa ga umiješati u jogurt. Tom smjesom premazati biskvit i jagode. Rolat izrezati na komade debljine 1 cm pa poslagati po bijelom filu, a zatim premazati ljubičastim filom za koji izmiksamo 500 ml slatkog vrhnja i umiješamo ga u voćni jogurt.
Osatviti preko noći u hladnjaku.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar