loading...

Mimoza kolač (torta) - vrlo ukusno!

 Sastojci

    Bijeli biskvit
    5 bjelanjaka
    5 žlica šećera
    1 žlica ulja
    10 dag kokosa
    2 velike žlice brašna
    1 prašak za pecivo

    Tamni biskvit
    5 bjelanjaka
    5 žlica šećera
    1 žlica ulja
    10 dag mljevenih oraha
    2 velike žlice brašna
    1 prašak za pecivo

    Krema
    10 žumanjaka
    2 pudinga od vanilije
    1 žlica gustina
    7 dl mlijeka
    25 dag šećera
    25 dag margarina
    1 žlica vanilije


    I još
    6 čokoladnih bananica
    10 dag čokolade za kuhanje
    7 dag keksa s čokoladnom glazurom
    slatko vrhnje za ukras

 Priprema

    1.

    Za bijeli biskvit izmiksati bjelanjke sa šećerom pa dodati ulje, a na kraju kokos, brašno i prašak za pecivo. Smjesu izlit u lim obložen papirom za pečenje. Veličina moga lima je 22x37 cm. Biskvit sam pekla 10 min u pećnici s ventilatorom na 150 C. Vruć biskvit izvaditi iz lima i skinuti papir za pečenje. Ohladiti.
    2.

    Za tamni biskvit ponoviti postupak kao i za bijeli biskvit samo umjesto kokosa dodati mljevene orahe.
    3.

    Za kremu staviti 4 dl mlijeka u posudu da prokuha. Žumanjke izmiksati sa šećerom pa dodati puding, gustin i preostala 3 dl mlijeka. Dobro umutiti. Mora biti bez grudvica. Tu smjesu uliti u prokuhalo mlijeko i skuhati gustu kremu. Ohladiti.

    U hladnu kremu dodati omekšali margarin i vaniliju. Dobro izraditi pa kremu podijeliti na 3 dijela.


    U prvi dio dodati isjeckane bananice, u drugi dio istopljenu čokoladu, a u treći isjeckani keks. Slagati: tamni biskvit, krema s bananicama, krema s čokoladom, bijeli biskvit, krema s keksom.

    Kolač premazati umućenim slatkim vrhnjem. Ovaj kolač je dovoljno visok da može proći i kao torta.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar