KROASANI - PREDIVAN UKUS, JOŠ BOLJI MIRIS !!!

 Sastojci

    900 gr brasna
    2 dcl vode
    3 dcl mlijeka
    1 dcl tecnog jogurta
    ½ dcl ulja
    1 jaje + 1 zumanjak
    1 s. kasika secera
    1 s. kasika meda
    1 cajna kasika soli
    50 gr germe
    ZA PREMAZATI
    250 gr putra/margarina sobne T kod mene pola, pola
    JOS POTREBNO
    1 jaje
    1 s. kasika jogurta




 Priprema

    1.
   
    Germu staviti u vodu sa 1 kasikom brasna, secerom i medom. Kad germà nadodje dodati u brasno sa ostalim sastojcima, dobro umjesati i ostaviti da se udupla.
    2.
   
    Nadoslo tijesto istresti na pobrasnjenu povrsinu. Podijeliti po pola i svaku polovinu na 5 jednakih dijelova
    3.
   
    Prvi 5 loptica razviti na velicinu tanjira 4 premazati putrom/ margarinom 5 koja je gornja ne mazemo Ponoviti postupak i sa drugim dijelom.
    4.
   
    Uzeti prvi dio i  razviti prilicno tanko u krug i rezati na trokute, zatim ponoviti i sa drugim dijelom.Velicinu kiflica sama odredi.

    Ja sam pravila male posto dosta nadodju...





    5.

    Ostaviti da nadodju oko 30 min.  Za premazumutiti 1 jaje sa jogurtom.  Peci oko 20 min na 200 stepeni ili dok ne porumene. Sve zavisi od rerne.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar