Sastojci
900 gr brasna
2 dcl vode
3 dcl mlijeka
1 dcl tecnog jogurta
½ dcl ulja
1 jaje + 1 zumanjak
1 s. kasika secera
1 s. kasika meda
1 cajna kasika soli
50 gr germe
ZA PREMAZATI
250 gr putra/margarina sobne T kod mene pola, pola
JOS POTREBNO
1 jaje
1 s. kasika jogurta
Priprema
1.
Germu staviti u vodu sa 1 kasikom brasna, secerom i medom. Kad germà nadodje dodati u brasno sa ostalim sastojcima, dobro umjesati i ostaviti da se udupla.
2.
Nadoslo tijesto istresti na pobrasnjenu povrsinu. Podijeliti po pola i svaku polovinu na 5 jednakih dijelova
3.
Prvi 5 loptica razviti na velicinu tanjira 4 premazati putrom/ margarinom 5 koja je gornja ne mazemo Ponoviti postupak i sa drugim dijelom.
4.
Uzeti prvi dio i razviti prilicno tanko u krug i rezati na trokute, zatim ponoviti i sa drugim dijelom.Velicinu kiflica sama odredi.
Ja sam pravila male posto dosta nadodju...
5.
Ostaviti da nadodju oko 30 min. Za premazumutiti 1 jaje sa jogurtom. Peci oko 20 min na 200 stepeni ili dok ne porumene. Sve zavisi od rerne.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar