Torta od čokolade i naranče, bez brašna!

 Sastojci 4 osobe

    BISKVIT:
    100 g Badema
    1 Naranča
    120 g Šećera
    3 Jaja
    1/2 Prašak za pecivo Docela
    prstohvat soli
    1 Vanilin šećer Dolcela

    KREMA:
    1 Puding od čokolade Dolcela
    1 Instant želatine Dolcela
    400 ml Soka od naranče
    šećer po potrebi





 Priprema
   

    BISKVIT:
   
    1.

    Naranču staviti kuhati u vodu, kuhati 15 minuta, zatim ju ohladiti, razrezati na pola i očistiti od koštica. Izvaditi unutrašnjost naranče i izblendati ju u pire.
 
    2.

    Bademe samljeti u blenderu u ne baš sasvim sitni prah, malo grublje. Pola šećera pomiješajte s jajima i aromama, a pola pomiješajte s bademom i praškom za pecivo. Spojite sve sastojke neizmjenično, dodavajući i pripremljeni pire od naranče.
   
    3.

    Peći u malom kalupu promjera 18 cm na 160-180 stupnjeva (ovisi o pećnici) oko 45 minuta, pazite da biskvit ne potamni. Također smjesa za biskvit će biti nešto rijeđa, ali ne brinite, pečenjem će se formirati u biskvit.





     KREMA:
   
    1.   

    Kremu pripremite na taj način da koristite Dolcela, puding od čokolade. Skuhajte ga prema uputama i prelijte preko biskvita.
    2.   

    Kada se puding ohladi na torti, uzmite Dolcela instant želatinu i pratite upute na pakiranju. Dakle 400 ml soka od naranče pomiješajte sa instant želatinom i miksajte bez prekida 1-2 minute. Zatim stavite na tortu i ostavite da se ohladi 4 sata.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar