Sastojci 4 osobe
BISKVIT:
100 g Badema
1 Naranča
120 g Šećera
3 Jaja
1/2 Prašak za pecivo Docela
prstohvat soli
1 Vanilin šećer Dolcela
KREMA:
1 Puding od čokolade Dolcela
1 Instant želatine Dolcela
400 ml Soka od naranče
šećer po potrebi
Priprema
BISKVIT:
1.
Naranču staviti kuhati u vodu, kuhati 15 minuta, zatim ju ohladiti, razrezati na pola i očistiti od koštica. Izvaditi unutrašnjost naranče i izblendati ju u pire.
2.
Bademe samljeti u blenderu u ne baš sasvim sitni prah, malo grublje. Pola šećera pomiješajte s jajima i aromama, a pola pomiješajte s bademom i praškom za pecivo. Spojite sve sastojke neizmjenično, dodavajući i pripremljeni pire od naranče.
3.
Peći u malom kalupu promjera 18 cm na 160-180 stupnjeva (ovisi o pećnici) oko 45 minuta, pazite da biskvit ne potamni. Također smjesa za biskvit će biti nešto rijeđa, ali ne brinite, pečenjem će se formirati u biskvit.
KREMA:
1.
Kremu pripremite na taj način da koristite Dolcela, puding od čokolade. Skuhajte ga prema uputama i prelijte preko biskvita.
2.
Kada se puding ohladi na torti, uzmite Dolcela instant želatinu i pratite upute na pakiranju. Dakle 400 ml soka od naranče pomiješajte sa instant želatinom i miksajte bez prekida 1-2 minute. Zatim stavite na tortu i ostavite da se ohladi 4 sata.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar