500 gr brašna
1/2 kockice svježeg kvasca
1 čajna žlica maslinovog ulja
2 dl mlake vode (po potrebi i više)
prstohvat sol
1 čajna žlica šećera
pek. papir na pečenje
umak
200gr Podravka pasirana rajčica
sol, papar
prstohvat origano
1 čajna žlica maslinovo ulje
1 češanj češnjaka
nadjev
200 gr ribani sir (tip mozarela)
1 veći luk
1 Eva tuna komadi u vlastitom soku
parmezan
ementaler
Priprema
1.
Na dasku staviti brašno,sredinu brašna dodati kvasac (sa malo vode i žlicom šećera).
Posipati odozgo malo brašna i ostaviti da uskisne.
Dodati sol na brašno ( oko kvasca ).
Kada je kvasac uskisao dodati postepeno vodu i žlicu maslinovog ulja,zamjesiti tijesto. Tjesto mora biti mekano, glatko.
2.
Tijesto rezati na 2 komade.. umotati u foliju i staviti u frižider sat, sat i pol vremena..
3.
Umak: pasirana rajčica, ribani češnjak, malo maslinovog ulja, origano, sol, papar
4.
komadiće tijesta dobro razvaljati.. ja pravim ovako, jer mi je jednostavnije nego klasična okrugla pizza... na tijesto staviti umak, ribani sir (tip mozarela)..
5.
jedna pola pizze sa tunom, druga pola sa parmezanom i malo ementalera.. i dodati narezan luk..
6.
staviti u zagrijatu rernu na 180 stupnjeva, peci oko 15 minuta.. ovisi o visine pizze..
Posluživanje
posluživamo toplo.. uz čašu dobrog vina .. Dobar tek! :)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar