Sastojci
15 jaja
29 kasika secera
5 kasika brasna
350g kikirikija
200g cokolade za kuhanje
2-3 kasike mlijeka
250g margarina
2 kesice slag kreme po izboru
Priprema
1.
Za koru umutiti 5 bjelanaca pa dodati 5 kasika secera.Kad je dobro umuceno,dodati 5 kasika kikirikija i 1,5 kasiku brasna.Rucno pomjesati ,staviti papir na pleh pa sipati smjesu.
2.
Peci na 170 stepeni dok se kora ne ispece.Ovako napraviti tri kore.Za fil umutiti 15 zumanaca i 14 kasika secera.Dodati 2-3 kasike mlijeka pa kuhati na pari 15 minuta.
3.
Kad se smjesa ohladi,dodati 200g istopljene cokolade i ostatak kikirikija .Na kraju dodati umucen margarin i mijesati rucno.Slagati tortu kora,fil,kora,fil,kora 2 umucene slag kreme.Tortu prije sluzenja ostaviti 2-3 sata u frizider.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar