loading...

PREDIVNA POSLASTICA KOJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ !!!

 Sastojci

    Biskvit:
    4 žumanjka
    200 g šećera
    8 žlica jake crne kave
    100 g mljevenih oraha
    150 g brašna
    1/2 praška za pecivo
    5 bjelanjka - snijeg


    Krema:
    300 ml mlijeka
    3 žlice brašna ili gustina
    200 g margarina ili maslaca
    150 g šećera u prahu (ja stavila 80g)
    1 žumanjak
    2 vanilin šećera

    Glazura:
    100 g čokolade za kuhanje
    2 žlice šećera
    50 g maslaca
    malo mlijeka

 Priprema

    1.

    Žumanjke tući sa šećerom dok ne pobijele i zgusnu se.

    Dodati prethodno skuhanu i ohlađenu kavu, brašno prosijano sa praškom za pecivo, te žlicom naizmjenično lagano umiješati mljevene orahe i snijeg od bjelanjaka.

    Izliti u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (ili na dno staviti papir za pečenje) i peći na 180"C.
    2.

    Za kremu skuhati brašno u mlijeku kao puding i ohladiti.

    Maslac dobro izraditi sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, dodati žumanjak i mutiti dok ne bude pjenasto.

    Pomiješati sa hladnim pudingom od brašna i dobro izmiksati.

    Premazati kremom hladan kolač pa preliti čokoladnom glazurom.
    3.

    Za glazuru na laganoj vatri otopiti sve sastojke.

    4.

    Za one kojima smeta sirov žumanjak u kremi: žumanjak izraditi sa malo šećera, dodati brašno, razrijediti sa malo mlijeka i skuhati u preostalom mlijeku. Ohladiti, pa pomiješati sa maslacem umućenim sa vanilin šećerom i preostalim šećerom u prahu.
    5.

    Napomena: Brioni na slici su pravljeni u kalupima za mufine, prerezani popola i punjeni dijelom kreme. Ostatak kreme je na vrhu i preko glazura.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar