Rafaelo kocke - mekane i sočne!

 Sastojci

    Biskvit:
    5 bjelanjaka
    250 g šećera
    sok od 1 limuna
    150 g kokosovog brašna
    150 g brašna (ja stavim 100 g)
    1 prašak za pecivo

    Preljev:
    100 ml vrelog mlijeka





    Krema:
    500 ml mlijeka
    5 žlica brašna
    5 žlica šećera
    ------
    250 g maslaca ili margarina
    5 žlica šećera
    5 žumanjaka
    kokosovo brašno za posipanje

 Priprema

    1.

    Bjelanjke istući u snijeg, pa postupno dodavati šećer i limunov sok stalno miksajući dok snijeg ne očvrsne i šećer se rastopi.

    Brašno, prašak za pecivo i kokosovo brašno pomiješati, pa lagano žlicom umiješati u snijeg od bjelanjaka.

    Tepsiju 37 x 21 cm namazati maslacem i pobrašniti, višak brašna otresti, pa rasporediti tijesto. Staviti u pećnicu zagrijanu na 180"C i peći 25-30 minuta ili dok čačkalica iz biskvita ne izađe suha.

    Vrelim mlijekom preliti prohlađen, ali još uvijek topao biskvit. Pustiti da se ohladi.
    2.

    Brašno i šećer razmutiti sa malo mlijeka, pa skuhati kao puding u preostalom uzavrelom mlijeku. Kad se zgusne, maknuti sa vatre i ohladiti često miješajući kako se po vrhu ne bi uhvatila korica.
    3.

    Žumanjke i šećer pjenasto umutiti, pa dodati maslac sobne temperature. Miksati dok se ne dobije pjenušava krema.

    Spojiti ohlađene žumanjke sa pudingom od brašna u glatku kremu i premazati ohlađeni biskvit.

    Po vrhu obilato posuti kokosovim brašnom.





    4.

    Sa termički obrađenim žumanjcima:

    Žumanjke i sav šećer umutiti, umiješati brašno, pa razmutiti sa malo mlijeka. Skuhati kao puding u preostalom uzavrelom mlijeku.

    Hladno pomiješati sa dobro izrađenim maslacem.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar