Rafiole - fine, ukusne, ali i jednostavne!

 Sastojci

    Tijesto
    4 žumanca
    1 jogurt (200 ml)
    1 margarin (250 g)
    brašno po potrebi

    Nadjev
    6 bjelanjaka




    20 dag šećera
    limun (korica)
    40 dag oraha
    1 vanilin šećer

    Još
    1 dl lozovače
    kristal šećer

 Priprema

    1.
    Umijesiti tijesto od žumanaca, jogurta, margarina i brašna. Brašno dodavati sve dok de tijesto ne počme odljepivati od ruke i dok ne postane glatko. Zamotati ga u prozirnu foliju i ostaviti preko noći u hladnjaku.
    2.
    Tijesto podijeliti u četiri loptice. Svaku razvući tanko u dugi pravokutnik. Na tijesto stavljati po žlicu nadjeva, preklopiti tijestom, malo ga pritisnuti prstima oko nadjeva (da se ne otvore tijekom pečenja) i rezati kao na slici da se dobije polukrug.




Postupak ponavljati dok se sve tijesto ne potroši. Peći u limu obliženom papirom za pečenje. Trebaju ostati svijetle. Još vruće umočiti kratko u lozovaču, a zatim odmah u šećer. Ostaviti da se ohlade.
    3.
    Za nadjev izmiksati bjelanca sa šećerom, dodati koricu limuna, vanilin šećer i orahe.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar