loading...

Voćni kolač - ovakav sigurno niste probali!

 Sastojci

    Krema:
    3 žumanjka
    3 žlice šećera
    5 ravnih žlica ili 3 pune žlice gustina ili brašna
    1/2 l mlijeka
    2 vanilin šećera
    250 g maslaca



    Biskvit:
    2 jaja
    3 bjelanjka
    prstohvat soli
    5 žlica šećera
    5 žlica brašna
    1/2 praška za pecivo

    Voćni dio:
    bilo koje svježe voće ili iz kompota
    250 ml slatkog vrhnja ili 1 vrhnje za šlag Hopla

 Priprema

    Krema:

    Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati gustin i po potrebi razrijediti sa malo mlijeka od onih 1/2 l.

    Ostatak mlijeka zakuhati i u njemu skuhati razmućene žumanjke i gustin kao puding. Maknuti sa vatre i umiješati vanilin šećer. Ohladiti često miješajući da se ne uhvati kožica.

    U hladno umiješati dobro izrađen maslac.
    Biskvit:
    1.

    Razdvojiti 2 cijela jaja na žumanjke i bjelanjke.

    Pomiješati ta dva bjelanjka sa tri bjelanjka što su ostala od kreme i istući u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli.

    U čvrsti snijeg dodavati 1 po 1 žlicu šećera i kad dobro očvrsne, dodavati 1 po 1 žumanjak. Kad se prvi dobro umuti, dodati sljedeći.

    Brašno prosijati sa praškom za pecivo, pa lagano umiješati u smjesu.
    2.

    Tepsiju 37x21 cm lagano nauljiti i dno obložiti papirom za pečenje. Izliti biskvitno tijesto i peći na 180"C dok se krajevi ne počnu odvajati, ili dok čačkalica ne izađe suha iz biskvita, 20-tak min.

    Dobro ohladiti.


    Voćni dio:
    1.

    Po biskvitu složiti voće iz kompota ne previše ocijeđeno, tako da se biskvit malo namoči, premazati kremom pa tučenim slatkim vrhnjem.

    Ako se koristi svježe voće, posuti ga ravnomjerno sa 1 žlicom šećera, pa premazati kremom i tučenim vrhnjem.
    2.

    2 načina kako sam stavljala voće:

    1.način: Slagala sam oguljene i na fete rezane svježe breskve i premazala kremom i tučenim vrhnjem.

    2. način: Breskve sam prethodno prokuhala sa 2-3 žlice šećera i 1 žlicom vode. Čim su malo omekšale, makla sam sa vatre i nakon 1 minute umiješala 2 listića omekšale i ocijeđene želatine. Ohladila, složila na biskvit i premazala kremom i tučenim vrhnjem.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar