Albertove kifle - najpopularnije na balkanu!

 Sastojci 4 osobe

    1 kg Glatko brašno Podravka
    suhi kvasac Dolcela (7 g)
    0.5 L mlijeka
    200 ml ulja
    4 kašikice šećera



    4 kašikice soli
    2 jaja
    1 bjelanjak
    1 kašika sirćeta jabukovog
    PREMAZ: 1 žumanjak,2 kašike vode

 Priprema

    1.

    Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka i da odstoji oko 60 minuta pokriveno u zdjeli na sobnoj temperaturi.Kad su odstojale premijesiti ih na vrlo malo ulja i formirati loptice.
    2.

    Nauljiti površinu,uzeti jednu lopticu i razviti,zarolati i malo rastanjiti.I tako svaku kiflicu.
    3.

    Svaku kiflicu složiti na pleh sa pek papirom i premazati ih premazom.Posoliti.




    4.

    Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stupnjeva oko 20-ak minuta ovisno od pećnice.
    5.

    Služiti ih još dok su tople.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar