Čokoladna torta - Presavršena, najfinija i najjednostavnija torta!

 Sastojci 8 osoba

    Biskvit:
    3 jaja
    3 V.Ž. brašna
    3 V.Ž. ulja
    3 V.Ž. mlijeka
    1 V.Ž. čokolade u prahu
    1 prašak za pecivo
    1 V.Ž. šećera
    Glazura:
    3 dcl vrhnja za šlag
    100g čokolade za kuhanje
    200g mliječne čokolade
    2dcl Šlaga ili vrhnje za šlag





 Priprema

    1.

    Sve sastojke za biskvit pomiješati i peći 10 min na 200°C u maslacem namaštenom kalupu za tortu promjera 28cm. Ako želite deblji biskvit poduplajte sastojke.

    Kad je biskvit pečen i ohlađen probodite ga čačkalicom ili vilicom po cijeloj površini i prelijte sa par žlica mlijeka da ne bude suh.
    2.

    Glazura: zagrijavajte sastojke na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Lagano ohladite i prelijte preko biskvita. Pustite da se ohladi pa stavite u frižider. Sutradan na vrh stavite šlag i po želji komadiće voća npr. jagode.





    Za ljubitelje bijele čokolade: umjesto mliječne čokolade i čokolade za kuhanje možete koristiti i bijelu čokoladu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar