Ekstra čokoladne ledene kocke - sočne, kremaste, ukusne!

 Sastojci

    za biskvit
    5 kom jaja
    5 kašika šećera
    5 kašika brašna
    3 kašike kakaa
    2 kašike ulja
    1 kom prašak za pecivo

    za preliti biskvit
    2,5 dl vode
    250 g šećera
    3 kašike čokolade u prahu

    za fil
    7 dl mlijeka
    7 kašika šećera
    7 kašika brašna
    250 g putera
    1 kom vanilin šećer
    1 dl slatke pavlake za šlag
    200 g tamne čokolade





    i još
    100 g tamne čokolade
    2 kašike ulja

 Priprema

    1.

    Najprije pripremiti preliv, kuvati vodu i šećer 10-ak minuta, dodati čokoladu u prahu i miješati da se istopi, ostaviti da se ohladi.
    2.

    za biskvit odvojiti bjelanca od žumanaca. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer pa mutiti da se šećer istopi. Dodavati jedno po jedno žumance i ulje i miješati najmanjom brzinom. Izmiješati brašno, kakao i prašak za pecivo pa umiješati u smjesu najmanjom brzinom.
    Smjesu sipati u pleh 25x35 cm obložen papirom za pečenje.
    Peći na 180 C kad se odvoji od ivica pleha pečen je.

    Vruć biskvit preliti ohlađenim prelivom.





    3.

    U 2 dl mlijeka razmutiti brašno, ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati brašno i kuvsti neprekidno miješajući. Kad se smjesa zgusne ostaviti da se ohladi, povremeno promiješati da se ne stvori korica. Umutiti slatku pavlaku pa ostaviti sa strane. Umutiti puter pa u njega dodavati po 1 kašiku smjese od brašna i mutiti dok se ne utroši sva smjesa. Na kraju umiješati umućenu slatku pavlaku.
    Odvojiti 4-5 kašika bijele kreme pa premazati ohlađen biskvit.
    Na pari istopiti 200 g tamne čokolade pa umiješati u bijelu kremu, dobro izmiješati da se sjedini.
    4.

    Istopiti 100 g čokolade sa 2 kašike ulja pa preliti ohlađen kolač. Ostaviti u frižider da se čokolada stegne.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar