Giotto kocke - bolje od ferero ili rafaelo, predobre su!

 Sastojci 6 osoba

    biskvit;
    6 jaja
    4,5 v.ž vruće vode
    18,5 dag šećera
    1,5 vanilin šećer
    18,5 dag brašna
    3 ravne m.ž praška za pecivo



    krema;
    1 paket giotto kuglica(40 kom)
    6 listića svijetle želatine
    700 ml slatkog vrhnja za šlag
    3 vanilin šećera
    2 v.ž nutelle

 Priprema

    1.

    Za biskvit jaja miksati sa vrućom vodom da postanu pjenasta,dodati mješavinu šećera i vanilin šećera.Brašno se pomiješa sa praškom za pecivo pa se lagano doda smjesi od šećera i jaja.
    2.

    Peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta,ohladiti i prerezati na pola.
    3.

    Za kremu listiće želatine namočiti u hladnoj vodi.Pola kuglica ostaviti za ukras a ostale giotto kuglice sitno nasjeckati.Slatko vrhnje izmiksati u šlag s vanilin šećerima.Želatinu otopiti.Dvije žlice šlaga pomiješati s otopljenom želatinom,pa tada pomiješati s preostalim šlagom.
    4.

    U šlag se tada umiješaju sjeckane giotto kuglice u polovicu kreme a u drugu polovicu se umiješa nutella.




    5.

    Redosljed slaganja;kora-krema s nutellom-kora-krema  s kuglicama.
    6.

    Na sredinu svake kocke stavi se po 1 giotto kuglica.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar