Voćne kriške s mascarponeom

 Sastojci 4 osobe

    17,5 dag maslaca
    17,5 dag šećera
    3 jaja
    17,5 dag brašna
    1,5 m.ž praška za pecivo
    oko 20 dag marmelade od jagoda




    za kremu;
    8 dag maslaca
    8 dag šećera u prahu
    1 vanilin šećer
    20 dag mascarponea

    za ukrašavanje;
    oko 30-40 dag jagoda
    1 crveni preljev za kolače

 Priprema

    1.

    Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.Maslac izradite mikserom pa dodajte šećer,jedno po jedno jaje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.Smjesu ulijte u kalup(oko 30*20 cm) i pecite oko pola sata.Ohladite pa prerežite.Maslac za kremu izradite mikserom pa postupno umiješajte šećer i vanilin šećer.Umiksajte i mascarpone pa kremu kratko stavite u frižider.




    2.

    Donji dio biskvita premažite s 2/3 marmelade od jagoda.Odvojite pola kreme pa njome premažite biskvit.Prekrijte drugom polovicom biskvita.Premažite preostalom marmeladom i kremom.Po kolaču rasporedite jagode(ili neko drugo voće) i prelijte crvenim preljevom za kolače koji ste pripremili prema uputi s vrećice.Kolač dobro ohladite prije rezanja.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar