Žuta kokos torta - odlična!

 Sastojci 6 osoba

    3 jaja
    3 v.ž vruće vode
    3 v.ž ulja
    9 v.ž šećera
    10 v.ž oštrog brašna
    1,5 m.ž praška za pecivo
    300 g jogurta s kokosom
    150 g jogurta s vanilijom
    6 listića želatine
    200 ml vrhnja
    1,5 paketić prozirnog preljeva za torte
    po 15-20 dag mandarina i marelica ili breskvi





 Priprema

    1.

    Jaja pomiješajte s vrućom vodom,uljem i šećerom te miksajte dok ne postane pjenasto.Brašno pomiješajte s praškom za pecivo,prosijte po smjesi od jaja i lagano izmiješajte.
    2.

    Smjesu izlijte u kalup okrugli promjera 28 cm,obložen pek papirom .Pecite oko 25 minuta na 180 stupnjeva.Ohladite pa maknite papir.
    3.

    U posudi pomiješajte jogurte s aromom vanilije i kokosa.Želatinu omekšajte,dobro istisnite i rastopite u posebnoj posudi u 2 žlice vruće vode.Otopljenu želatinu umiješajte u jogurt i ostavite 30 minuta u frižideru.Od vrhnja istucite šlag te ga dodajte kremi koja se počela želirati.Pažljivo promiješajte.
    4.

    Kremom premažite biskvit te ga stavite u frižider na 4 sata.
    5.

    Preljev za torte napravite prema uputama.Mandarine i breskve stavite u cijedilo i dobro ih ocijedite.Breskve narežite na kockice.Komadiće voća raspodijelite po torti.Po voću prelijte preljev za tortu.
    6.

    Dobro ohladite.





Posluživanje

Prije posluživanja morala bi odstajati u frižideru najmanje 2 sata.Od voća se može staviti i drugo voće iz kompota.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar