"Slučajne" kocke - ali savršene su!

 Sastojci 6 osoba

    6 bjeljanjaka
    20 dag šećera
    20 dag oštrog brašna
    1 dcl ulja
    1 dcl mlijeka
    1 prašak za pecivo
    1 vrečica naribane korice naranđe

    preljev;
    2,5 dcl slatkoga vrhnja
    10 dag bijele čokolade
    još;
    oko 24 kom. turskog keksa od kakaoa

    krema;
    1 galleta puding od čokolade(instant bez kuhanja)
    2,5 dcl mlijeka
    2,5 dcl slatkoga vrhnja

    posip;
    čokoladne mrvice





 Priprema

    1.

    Od bjeljanjaka,šećera,brašna ulja i mlijeka te praška za pecivo izmiksati smjesu za biskvit.Na kraju umiješati koricu naranđe.Smjesu izliti u pleh obložen pek papirom i peći na 180 stupnjeva oko 15-20 minuta.
    2.

    Za preljev otopiti slatko vrhnje s bijelom čokoladom tik do vrenja....
    3.

    ....pa time preliti još topli biskvit kojeg smo izboli vilicom.Preljev će vam se skoro sav upiti u biskvit.
    4.

    Po preljevu tada rasporedite turski keks od kakaoa(ili može i petit keks ali ne treba ga predhodno namakati).
    5.

    Pripremiti instant puding od čokolade s mlijekom i slatkim vrhnjem.Priprema je jako jednostavna ,bez kuhanja-a krema bude odlična.
    6.

    Posipati mrvicama i dobro ohladiti.Rezati po želji.





Posluživanje

Na početku sam htjela napraviti nešto slično čudu od čokolade ,samo s bijelom čokoladom...Ali bijela čokolada kad se otopi s vrhnjem vrlo je rijetka i ne ostane na površini kolača već se sva upije u kolač....Ali zato je biskvit natopljen tim preljevom jako sočan i fin s okusom bijele čokolade.(Ja sam ga prelila s 1/2 l vrhnja i 20 dag čokolade i sve se upilo u biskvit...bilo bi dovoljno i pola pa sam tako i napisala u receptu)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar