Romantična torta

 Sastojci 6 osoba

    tijesto 1;
    15 dag omekšalog margarina
    7 dag šećera u prahu
    1 vanilin šećer
    5 kapi arome limuna
    prstohvat soli
    4 žumanjka
    15 dag mljevenog maka
    4 bjeljanka
    8 dag šećera
    6 dag glatkog brašna
    5 dag gustina(škrobnog brašna)
    4 v.ž mlijeka

    tijesto 2;
    20 dag glatkog brašna
    12dag omekšalog margarina
    8 dag šećera u prahu
    1 žumanjak

    krema;
    500 ml slatkoga vrhnja
    4 v.ž sirupa od kupine
    1 crveni preljev za torte
    2 učvrščivaća za šlag(kremfix)




    za premaz;
    1 bjeljanak
    malo kristal šećera
    mljeveni mak
    pekmez od kupine

 Priprema

    1.

    Za tijesto 1 izradite margarin s šećerom u prahu,vanilin šećerom,aromom,soli i žumanjcima dok ne dobijete pjenastu kremu.Na brzinu umiješajte mak.Od bjeljanjaka ,uz postupno dodavanje šećera,izradite čvrsti snijeg.Dodajte ga u smjesu od margarina i pažljivo promiješajte.
    2.

    Brašno i gustin pomiješajte pa umiješajte zajedno s mlijekom.Tijesto ulijte u kalup promjera 26 cm,koji ste predhodno namazali i pobrašnili i izravnajte.Pecite na 180  oko 45 minuta.
    3.

    Tijesto 2;Uspite  brašno s ostalim sastojcima redom u zdjelu i izradite tijesto.Ostavite 1/2 sata na hladnom.
    4.

    Tijesto izvaljajte na debljinu od oko 3 mm.Pomoću dna od kalupa za torte(26 cm)izrežite ploču i stavite je na lim za kolače na koji ste stavili pek-papir.Preostalo tijesto izvaljajte na debljinu od oko 4 mm,izrežite kalupom srca pa isto stavite na lim.Premažite ih razmućenim bjeljankom i po želji pospite krupnim šećerom.Pecite na 180 oko12 minuta.
    5.

    Ohlađeno drugo tijesto premažite pekmezom od kupine.
    6.

    Krema;pomiješajte slatko vrhnje,sirup i preljev za torte.Dodajte kremfix i izradite prema uputi na omotu.Ohlađenu tortu 2 put prerežite i stavite tijesto na  na koru od prhkoga tijesta.

   




    7.

    Tortu nadjenite sa 2/3 kreme i spojite.

    8.

    Preostalom kremom premažite površinu i obod te ostavite 1 sat  na hladnome.
    9.

    Posipajte makom i ukrasite srcima.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar