Torta "Devetka" - Izmišljena onako u hodu..korak po korak....i na kraju nastalo nešto predobro!!!

 Sastojci 12 osoba

    biskvit;
    5 jaja
    20 dag šećera
    1,5 dcl ulja
    1 dcl mlijeka
    20 dag Oštrog brašna Podravka
    1 Prašak za pecivo Docela
    1 velika žlica kakaa u prahu Dolcela





    puding krema ;
    5 dcl mlijeka
    2 vrećice Pudinga vanilija Dolcela
    5 velikih žlica šećera
    12,5 dag margarina
    2 velike žlice Lino lade nougat - tamne ili Nutelle

    šlag krema;
    500 ml vrhnja za šlag
    50 dag mascarpone sira
    5 dag šećera u prahu
    2 velike žlice Lino lade nougat - tamne ili Nutelle
    oko 20 komada keksi petit

 Priprema

    1.

    Prvo pripremiti 2 biskvita.Recept je uz male izmjene od blues40.Izmiksati jaja sa šećerom.Dodati ulje.Izmiksati pa ostaviti da odstoji 1 sat.Tada dodati ostale sastojke (sve osim kakaoa)Podijeliti na pola,pa u polovicu dodati kakao.Peći odvojeno u velikom limu od električne pećnice obloženom pek papirom.Na 190 stupnjeva oko 10-tak minuta.Ohladiti.
    2.

    Za kremu skuhati puding sa šećerom u mlijeku.Ohladiti pa izmiksati sa izrađenim margarinom .Podijeli na pola ,u polovicu dodati nutellu ili lino ladu.
    3.

    Biskvite prerezati na pola ,da se dobiju 2 žute kore i 2 tamne.Šlag izmiksati sa šećerom i mascarpone sirom i isto podijeliti na pola.U polovicu isto dodati nutellu.





    4.

    Slagati redom-tamna kora-bijela krema-žuta kora-tamna krema-šlag bijeli-keksi(namočeni u mlijeko)-bijela krema-smeđi biskvit-tamna krema -žuti biskvit

    Redosljed nije bitan...kombinirajte po želji.Ja sam izvana premazala preostalom bijelom šlag kremom.A rubove sa strane dodatno ukrasila tamnom šlag kremom.Na vrh sam stavila 2 veća pakiranja giotto kuglica.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar