Jabučno - kupinasta fantazija

 Sastojci 6 osoba

    tijesto;
    19 dag brašna
    1,5 m.ž praška za pecivo
    7,5 dag šećera
    1,5 vanilin šećera
    12,5 dag margarina
    1,5 v.ž vode

    biskvit;
    3 jaja
    12,5 dag šećera
    1 vanilin šećer
    2,5 dag brašna
    17,5 dag mljevenih lješnjaka
    1 m.ž praška za pecivo





    krema od kupine;
    30 dag kupina
    1,5 crveni preljev za torte
    2 v.ž šećera
    200 ml soka od jabuke
    krema od jabuka i šlaga;
    75 dag jabuka
    100 ml soka od jabuke
    2 ,5 dag šećera
    1 vanilin šećer
    1,5 svijetla želatina
    400 g izrađenog šlaga

 Priprema

    1.

    Od sastojaka za biskvit pomiješaju se redom;jaja,šećer,vanilin,brašno,prašak za pecivo i lješnjaci pa se ispeče biskvit u kalupu 35*23 centimetara na 180 stupnjeva oko 20-25 minuta.Ohladiti ga.
    2.

    Od sastojaka za tijesto zamijesi se tijesto,podijeli na 2 dijela i stavi u frižider na 2 sata.Tada se razvaljaju 2 kore i ispeku u istoj tepsiji u kojoj se pekao i biskvit.Na 180 oko 5 minuta ,moraju ostati svijetle.
    3.

    Jabuke se očiste,ogule,narežu na šnite i stave pirjati s šećerom,sokom od jabuka i vanilin šećerom nekih 10 -tak minuta.Dio jabuka se izvadi na kuhinjski papir da se upije tekućina-taj dio će se nasjeckati i na kraju umiješati u kremu.Ostatak se stavi u cijedilo-sok se ostavi za kremu od kupina a jabuke kad se ohlade se izmiksaju u blenderu u pire.
    4.

    Želatina se namoči po uputama na vrečici.Šlag se izmiksa.Želatina se otopi,pomalo se umiješa pire od jabuka.Tada se sve pomiješa s šlagom a na kraju se ručno umiješaju sitno sjeckane jabuke.
    5.

    Na dno tepsije stavi se 1 kora,polovica kreme od jabuka,biskvit,pa drugi dio kreme od jabuka.Prekrije se drugom korom.
    6.

    Za kremu od kupina;crveni preljev se pomiješa s šećerom i rastopi u soku od jabuka.Umiješaju se kupine,protisnu da se zgniječe.





    7.

    Kad se počne želirati,premazati koru.
    8.

    Staviti u frižider na par sati da se stisne.Rezati kocke.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar