Kriške od kokosa - kokos, čokolada i vanilija mmm!

 Sastojci 4 osobe

    tijesto;
    2 jaja
    1,5 dcl šećera
    0,5 dcl škrobnog brašna(gustina)
    1 m.ž praška za pecivo
    oko 3 dcl kokosovog brašna

    nadjev;
    1 želatina
    2 jaja
    1 dcl šećera
    1 v.ž vanilin šećera
    2 dcl vrhnja za šlag
    2 v.ž kakao





    glazura;
    5 dag margarina
    1 dcl šećera u prahu
    1 v.ž kakaa
    1 v.ž hladne kave

    za ukras;
    5 dag bijele čokolade

 Priprema

    1.

    Zagrijte pećnicu na 225 stupnjeva,pripremite tepsiju promjera oko 25*35 cm-obložite ju pek-papirom.Pjenasto istucite jaja i šećer ,pa dodajte škrobno brašno i prašak za pecivo,te na kraju kokos.Sipajte u tepsiju,poravnajte i pecite oko 7 minuta.Ohladite.
    2.

    Kad se ohladi biskvit narežite na 4 kriške veličine oko 9*25 cm.Obložite pravokutni kalup(za kruh) prozirnom folijom.

    3.

    Za kremu namočite želatinu prema uputama.Razdvojite žumanjke i bjelanjke.U posebnim posudama istucite bjelanjke u čvrsti snijeg,a vrhnje za šlag u čvrsti šlag.Pjenasto istucite žumanjke i šećer,pa dodajte želatinu koju ste otopili.Na kraju umiješajte šlag i snijeg.U 1/3 nadjeva dodaj kakao.
    4.

    U kalup naizmjenično stavljajte sloj biskvita,bijelu kremu,sloj biskvita,tamnu kremu,sloj biskvita,bijelu kremu i prekrijte s zadnjim biskvitom.Stavite u frižider na 2 sata.




    5.

    Pripremite glazuru;otopite margarin pa dodajte šećer u prahu,kakao i kavu.Tom glazurom prelijte kolač,pa opet ohladite.
    6.

    Prije posluživanja ukrasite strugotinama bijele čokolade,narežite na kriške i poslužite.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar