Kapučino ploške - ako ste za nešto kremasto,fino a da se ne peče i brzo je gotovo-onda je ovo desert za vas!


 Sastojci 6 osoba

    30 dag turskog keksa(piškota,petit keksa..)
    2 m.ž instant kave
    4 v.ž likera od slatkoga vrhnja(kave ili sl.)
    5 dag čokolade za kuhanje
    10 dag šećera u prahu
    5 dl slatkoga vrhnja
    1 želatina fix ili kremfix
    7 dag listića badema
    1 m.ž arome vanilije
    oko 5 dag bijele čokolade




 Priprema

    1.

    Za kremu izmiksajte slatko vrhnje s želatinom fix i šećerom u prahu pa ga podijelite na pola.U polovicu dodajte otopljenu tamnu čokoladu a u polovicu listiće badema i aromu badema.
    2.

    Instant kavu otopite u vrućoj vodi,pa dodajte liker od slatkoga vrhnja,kave ili bilo koji koji vam odgovara(može i rum,ili bez...)U to ćete umakati kekse.
    3.

    Obložite duboku posudu(oko 1l) prozirnom folijom.Posipajte šećerom.Na dno stavite red turskih keksi umočenih u kavu(može i piškote,ili petit kekse)Prekrijte polovicom tamne kreme,pa opet red keksi,slijedi polovica bijele kreme.





    4.

    Tako ponovno-meni došlo 2 reda s bijelom i 2 s tamnom kremom.Malo bijele kreme ostaviti za ukras.Završite s redom keksi,zamotajte foliju i stavite par sati u frižider.Tad pažljivo odmotajte i istresite naopako na pladanj,premažite ostatkom kreme .
    5.

    Po vrhu naribajte bijelu čokoladu za ukras.Poslužite ohlađenu..

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar