loading...

Kocke od višanja i banana - fenomenalne!

 Sastojci 6 osoba

    biskvit;
    6 jaja
    15 dag šećera
    18 dag glatkog brašna
    7,5 dag čokolade za kuhanje
    1,5 dag margarina
    nadjev;
    1 staklenka višanja iz kompota
    5 dcl soka od višanja iz kompota
    1 pakiranja praška za puding od vanilije
    4 oguljene banane


    krema;
    25dag jogurta
    25 dag kiseloga vrhnja
    1 bourbon vanilin šećer
    15 dag šećera u prahu
    6 listića bijele želatine
    100 ml likera od slatkoga vrhnja(kokosa,...)
    250 ml slatkoga vrhnja za šlag
    1 banana

 Priprema

    1.

    Ovo je recept za veliku tepsiju od električne pećnice-to je mjera od 1,5 smjese...Za kalup torte 26 cm ili manju tepsiju smanjite mjere...Pjenasto istucite jaja sa šećerom.Dodajte brašno i na kraju čokoladu koju ste rstopili s margarinom.
    2.

    Smjesu ulijte u tepsiju obloženu pek-papirom i zagladite.Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.Kad se ohladi ga prepolovite po dužini.
    3.

    Za nadjev ocijedite kompot i sok sačuvajte.U sok dodajte vode potrebne da bi dobili 5 dcl tekućine.Pripremite puding prema uputama na omotu i u još vrući umiješajte višnje.
    4.

    Vrući puding prelijte preko biskvita pa hladite oko 1 sat.Na ohlađenu kremu od višanja rasporedi banane prerezane napola.


    5.

    Za kremu u posudi pomiješajte jogurt,kiselo vrhnje,šećer u prahu i bourbon vanilin šećer.Prema uputama pripremite želatinu.Zagrijte  s 2 žlice likera te pomiješajte s preostalim likerom i dodajte u smjesu od jogurta.Od slatkoga vrhnja istucite šlag pa dodajte u kremu.
    6.

    Polovicu kreme rasporedite po nadjevu i bananama,pa na to položite gornji dio tijesta.Banane narežite na sitno i pomiješajte s preostalim nadjevom.
    7.

    Zagladite i ohladite,režite kocke i poslužite.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar