Sastojci 6 osoba
biskvit;
6 jaja
18 dag šećera
18 dag glatkog brašna
1 vanilin šećer
malo soli
2 v.ž kakao
1/2 pecilnoga
krema;
1/2 l mlijeka
1 puding od vanilije
16 dag šećera
malo ruma i marmelade od marelica
2 dcl slatkog vrhnja
2 želatine
oko 70 dag marelica
Priprema
1.
Žutanjke izmiksajte s malo soli,te obje vrste šećera.Brašno pomiješajte s pecilnim i kakaom,istucite snijeg od bjelanjaka.Bjelanjke i brašno naizmjenično dodavajte u žutanjke.Sipajte u veliki pleh od električne pećnice pa ispecite biskvit na 180 oko 35 minuta.Dobro ga ohladite pa prerežite 3 puta kao za ledeni vjetar.
2.
Otopite marmeladu s malo ruma pa time premažite kore.Marelice narežite na 4 dijela.Za kremu skuhajte puding s šećerom u mlijeku,a želatinu namočite pa otopite prema uputama na vrečici.Želatinu umiješaj u topli puding.Izmiksaj šlag pa ga pomiješaj s pudingom.
3.
Stavite prvu koru i po njoj marelice(sa strane obložite folijom da nebi krema isticala)Malo kreme ostavite za vrh premazati a ostalu podijeli na 2 dijela.Izlij prvi dio po marelicama,poklopi 2 korom pa opet stavi marelice i po njima drugi dio kreme.Poklopi 3 korom i premaži s ostatkom kreme.Ukrasi po želji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar