Rolada od maka - dobitna kombinacija!

 Sastojci 8 osoba

    1 list oblatne
    1/2 male flašice džema od šljiva(oko 6 velikih žlica)

    rolada od maka;
    5 bjelanjka
    10 dag šećera
    8 dag brašna
    1/2 praška za pecivo
    4 v.ž ulja
    2 v.ž maka




    krema;
    2 dcl vrhnja za šlag
    2 vanilin šećera
    1 v.ž sok od limuna
    25 dag mascarpone sira

 Priprema

    1.

    Za roladu pripremimo veliki pleh od električne pećnice(oko 40*32 cm) ,obložimo ga pek papirom,pećnicu upalimo na 180 stupnjeva.Izmiksamo bjelanjke u sniijeg pa dodamo redom ostale sastojke-šećer,ulje,brašno,prašak za pecivo i na kraju mak.Sipamo u pleh i poravnamo površinu žlicom.Pečemo oko 15-20 minuta.Vruću roladu sipamo naopačke na krpu posipanu šećerom i čvrsto zarolamo i ostavimo da se ohladi.




    2.

    Za kremu izmiksamo slatko vrhnje,pa dodamo mascarpone,vanilin šećer i sok od limuna.Oblatnu umotamo u vlažnu krpu i ostavimo da omekani,Navlaženu oblatnu bogato premažemo džemom od šljiva.
    3.
    Gore položimo ohlađenu roladu od maka i premažemo kremom.Čvrsto zarolamo i dobro ohladimo.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar