Sastojci 8 osoba
1 list oblatne
1/2 male flašice džema od šljiva(oko 6 velikih žlica)
rolada od maka;
5 bjelanjka
10 dag šećera
8 dag brašna
1/2 praška za pecivo
4 v.ž ulja
2 v.ž maka
krema;
2 dcl vrhnja za šlag
2 vanilin šećera
1 v.ž sok od limuna
25 dag mascarpone sira
Priprema
1.
Za roladu pripremimo veliki pleh od električne pećnice(oko 40*32 cm) ,obložimo ga pek papirom,pećnicu upalimo na 180 stupnjeva.Izmiksamo bjelanjke u sniijeg pa dodamo redom ostale sastojke-šećer,ulje,brašno,prašak za pecivo i na kraju mak.Sipamo u pleh i poravnamo površinu žlicom.Pečemo oko 15-20 minuta.Vruću roladu sipamo naopačke na krpu posipanu šećerom i čvrsto zarolamo i ostavimo da se ohladi.
2.
Za kremu izmiksamo slatko vrhnje,pa dodamo mascarpone,vanilin šećer i sok od limuna.Oblatnu umotamo u vlažnu krpu i ostavimo da omekani,Navlaženu oblatnu bogato premažemo džemom od šljiva.
3.
Gore položimo ohlađenu roladu od maka i premažemo kremom.Čvrsto zarolamo i dobro ohladimo.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar