Sastojci 30 osoba
oko 30 kom petit keksa s kakaom
biskvit;
4 bjelanjaka
10 dag šećera
4 v.ž ulja
10 dag brašna
1/2 praška za pecivo
krema;
6 dcl mlijeka
2 pudinga od vanilije
6 v.ž šećera
5 dag maslaca
2 v.ž bijele Lino lade milk
preljev za biskvit;
1 dcl mlijeka
2 v.ž bijele Lino lade milk
Priprema
1.
Za biskvit izmiksajte bjelanjke(ja sam koristile iz zamrzivača koje sam otopila na sobnoj temperaturi).Dodajte šećer,ulje,brašno i prašak za pecivo.Sipajte u manji (30*20 cm)obložen pek papirom pa pecite na 180 stupnjeva oko 20-tak minuta.
2.
Za kremu skuhajte puding -prašak pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka pa ukuhajte u vrelo preostalo mlijeko.U vruću kremu dodajte maslac i lino ladu pa miješajte dok se ne rastope i dok ne dobijete jednoličnu,glatku kremu.
3.
U istu tepsiju u kojoj se pekao biskvit složite red petit keksa.Ja sam stavila one s kakaom,ali mogu se staviti i obični.Na kekse stavite pola vruće kreme,razmažete i prekrijete biskvitom.Biskvit namočite sa 1 dcl vrućeg mlijeka u kojem ste rastopili 2 žlice bijele Lino lade.Zalijete sa preostalom vrućom kremom.
4.
Na vrh poslažete još jedan red keksa.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar