loading...

Kolač od piškota i trešanja - bez pečenja, kuhanja, odličan!

 Sastojci 6 osoba

    oko 50 dag trešanja
    oko 20 piškota
    25 dag mascarpone sira
    15 dag šećera u prahu


    1 Vanilin šećer Dolcela
    1 Vanilin šećer bourbon Dolcela
    500 ml Slatko vrhnje Dolcela 5+
    1 Šlagfix Dolcela

 Priprema

    1.

    Kalup za kruh obložite pek papirom.Očistite i prepolovite trešnje na pola.Za kremu izmiksajte mascarpone i šećer u prahu.Dodajte vanilin šećer i bourbon vanilin šećer.Šlag izmiksajte sa šlagfixom pa dodajte kremi od sira i glatko izmješajte.
    2.

    Na dno kalupa pospite polovicu trešanja.Premažite sa polovicom kreme.Piškote umočite u mlijeko sa jedne strane pa ih položite na kremu.Ja sam stavila 4 u dva reda i još polovice na kraju(stavite onoliko koliko vam treba da se ispuni kalup.Premažite sa malo kreme,pa pospite preostalim trešnjama i preostalom kremom.Na vrh stavite još jedan red piškota.Prekrijte papirom da kolač bude umotan i stavite u frižider da se stisne.



    3.

    Kad se kolač ohladi i stisne,preokrenite ga naopačke na tacnu tako da trešnje budu sa gornje strane..Skinite papir.Po želji možete kolač i ukrasiti iako nema potrebe jer je dekorativan i bez ikakvog ukrašavanja.
    4.

    Kolač dobro ohladite prije posluživanja.Odličan uz kavu ili kao osvježenje .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar