Kolač od višanja

 Sastojci

    TIJESTO
    6 jaja
    14 dkg. šećera
    8 žlica vode
    16 dkg. glatkog brašna
    1 žlica kakaa u prahu Dolcela
    1/2 Praška za pecivo Dolcela





    KREMA
    5 dcl. vode
    4 žlice Šećera ( kristal)
    5 žlica gustina
    2,5 dcl Šlaga Dolcela

    JOŠ TREBA
    1 kutija piškota
    1 kompot od višanja

 Priprema

    1.

    Izmiksaj žumanjke sa šećerom, dodaj vodu i dalje miksaj, postepeno dodaj brašno sa praškom i kakaom a na kraju snijeg od bjelanjaka.
    2.

    Izlij u nauljen i brašnom posut lim (srednje veličine) i peci na 200 stupnjeva cca 30 minuta. Testiraj čačkalicom ako je čista, tijesto je pečeno.
    3.

    Ispečeno hladno tijesto prereži na pola vodoravno.
    4.

     U  kipuču vodu zakuhaj  predhodno izmiješan  gustin i šećer u malo vode i kuhaj par minuta. U hladno postepeno dodaj šlag i miksaj da se dobro sjedini.

    Malo kreme ostavi (oko 5 žlica) za premazati kolać odozgo





    5.

    Tijesto polij sa kompotom od višanja premaži sa pola kreme na to posloži pola višanja i utisni ih u kremu.
    6.

    Piškote jednu po jednu na brzinu umoči u hladno mlijeko i složi po kremi.

    Na piškote stavi ostalu kremu i u nju utisni preostale višnje.
    Na to stavi drugu namočenu koru.
   
    7.

    Premaži sa malo kreme, posipaj sa slatkim šarenim ili čokoladnim mrvicama ili naribaj čokolade.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar