loading...

KREMASTA I FINA POSLASTICA, VEOMA UKUSAN KOLAČ

 Sastojci 4 osobe

    biskvit;
    4 jaja
    12 dag šećera
    2 v.ž toploga mlijeka
    7,5 dag brašna
    7,5 dag škrobnoga brašna
    2 v.ž kakaa
    prstohvat soli


    krema;
    1/2 l mlijeka
    6 dag škrobnoga brašna
    12 dag šećera
    sredina 1/2 mahune vanilije
    4 žumanjka
    30 dag vrhnja za šlag

    ukras;
    šećer u prahu ili grubo sjeckana čokolada

 Priprema

    1.

    Pećnicu zagrijemo na 200 stupnjeva.Iz jaja,mlijeka,šećera i obje vrste brašna,kakaoa i soli izmiksamo biskvitnu smjesu.Tijesto izlijemo u veliki pleh od pećnice obložen pek papirom i pečemo oko 12 minuta.Pečen i ohlađen biskvit 2 put prerežemo(kao za ledeni vjetar).
    2.

    Od pola litre mlijeka oduzmemo 4 velike žlice i pomiješamo ih s škrobnim brašnom i šećerom.Preostalo mlijeko stavimo kuhati s vanilijom.Kada provri zakuhamo brašno s šećerom.Kuhamo oko 2 minute.U vruće umješamo žumanjke i ohladimo.Šlag izmiksamo i dodamo u ohlađenu kremu.


    3.

    Na prvi dio tijesta stavimo pola kreme ,pa drugi dio tijesta,preostala krema i treći dio tijesta.Posipamo šećerom u prahu i režemo rezine.Ima puno kreme pa se može i podijeliti na 3 dijela pa i gornji dio premazat kremom (kao što sam ja)i vrh ukrasiti grubo sjeckanom čokoladom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar