loading...

Kremasta torta - Puno kreme i laganog biskvita, ali unatoč tomu jako brza i jednostavna!

 Sastojci

    Tamni biskvit
    2 žumanjka sobne temperature
    20ml mlijeka
    20g otopljenog maslaca
    2 bjelanjka
    50g šećera ( kristal)
    50g glatkog brašna Podravka
    5g kakaa u prahu Dolcela
    ¼ praška za pecivo Docela

    Svijetli biskvit
    2 žumanjka sobne temperature
    20ml mlijeka
    20g otopljenog maslaca
    2 bjelanjka
    50g šećera
    55g glatkog brašna Podravka
    ¼ praška za pecivo Docela


    Za biskvit
    40ml mlijeka
    40ml Baileysa

    Krema
    500ml mliječnog slatkog vrhnja
    500ml mlijeka
    250ml Baileysa
    300g bijele čokolade
    4 vanilija pudinga Dolcela
    1 žlica gussnela Dolcela (gustina)
    100g Linolade Milk
    250ml umućenog slatkog vrhnja

 Priprema

    1.

     Prvo ispecite biskvite kako bi se ohladili dok pripremate ostatak. U manjoj posudi žumanjke izmiksajte s mlijekom i otopljenim maslacem. U drugoj većoj posudi utucite bjelanjke dok se ne zapjene, a zatim postepeno dodajte šećer (3 puta po cca 30g) dok ne dobijete meringue. U posudu s bjelanjcima prosijte brašno(+kakao za tamni biskvit) i prašak za pecivo pa špatulom laganim kružnim pokretima malo izmiješajte,  nije potrebno sasvim. Zatim dodajte i žumanjke pa nastavite lagano miješati dok ne dobijete jednoliku smjesu. Prebacite smjesu u kalup promjera 18 cm, kojem ste dno prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 30-35 minuta. Kada su gotovi ohladite ih na sobnoj temperaturi par minuta, zatim izvadite iz kalupa i pričekajte da se sasvim ohlade prije slaganja torte. Svijetli i tamni biskvit pripremaju se na isti način, jedina je razlika što se u tamni umjesto dijela brašna dodaje kakao. Kada se ohlade prerežite tamni i bijeli biskvit na 2 dijela kako bi dobili ukupno 4 biskvita.
    2.

     Za kremu razmutite puding i gustin u cca pola količine hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijavajte zajedno s slatkim vrhnjem, Baileysom i čokoladom. Kada se čokolada otopi dodajte razmućenu smjesu i brzo miješajte kako ne bi nastale grudice. Kuhajte na laganoj vatri pritom stalno miješajući sve dok se puding ne stegne. Kada se skuhao u njega umiješajte linoladu pa ga prebacite u posudu za miksanje i prekrijte mu površinu plastičnom folijom kako se ne bi stvorila korica i pustite ga da se ohladi (može i u hladnjaku). Nakon što se ohladi, uklonite foliju pa ga mikserom izmiksajte dok ne dobijete malo mekšu i kremastiju smjesu. U tu smjesu špatulom lagano umiješajte prethodno umućeno slatko vrhnje.


    3.

     Pomiješajte mlijeko i Baileys kako bi dobili sirup za preliti biskvite. Kremu podijelite na 2 dijela, jedan dio će vam kasnije služiti za dekoraciju, a drugi za fil i tanki sloj kreme oko cijele torte. Složite tortu tako da na tamni natopljeni biskvit nanesete dio kreme (cca ¼ od pola smjese), zatim svijetli natopljeni biskvit, kremu, tamni natopljeni biskvit, posljednji sloj kreme i svijetli natopljeni biskvit. Uzmite još žlicu kreme i njom premažite i što ravnije zagladite vrh torte. Pustite ju da se ohladi u hladnjaku barem sat vremena, izvadite ju iz kalupa pa ju sa svih strana premažite tankim slojem kreme koja je preostala od korištenog dijela. Ostavite je u hladnjaku još minimalno 3 sata pa ju s kremom koju ste prethodno odvojili dekorirajte po želji. Ja sam ju prvo premazala još jednim tankim slojem kreme pa krenula s ukrašavanjem

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar