loading...

Najbrže i najjednostavnije sacher šnite!

 Sastojci 4 osobe

    6 žumanjaka
    15 dag šećera
    15 dag maslaca
    15 dag otopljene čokolade
    10 dag oštrog brašna


    1 vanilin šećer
    1 prašak za pecivo
    6 bjeljanjaka snijeg
    još;
    šećer,voda i rum za preljev
    marmelada od marelice za premaz

    čokoladna glazura;
    15 dag čokolade za kuhanje
    1-2 v.ž ulja

 Priprema

    1.

    Pomiješati sve sastojke za biskvit;žumanjke s šećerom i maslacem,pa dodati brašno,vanilin šećer,prašak za pecivo i otopljenu čokoladu.Na kraju lagano umiješati snijeg od bjeljanjaka.
    2.

    Smjesu sipati u veliku tepsiju od električne pećnice obloženu pek-papirom i peći na 160 stupnjeva oko 35 minuta.Kad se ohladi reže se kao za ledeni vjetar da dobijemo 3 dijela.
    3.

    Za preljev se prokuha voda s šećerom i rumom pa ohladi(ko ne voli rum ili ga ne stavlja zbog djece može kore polijevati sokom od naranđe).Svaka kora dobro se namoči s preljevom,pa kad se preljev upije dobro i bogato premazati s marmeladom.


    4.

    Za glazuru otopiti na pari čokoladu za kuhanje s malo ulja i njome preliti kolač.Dobro ohladiti ,rezati šnite ,pa poslužiti. Uz žlicu šlag pjene je odlično.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar