MEDENA PITA KOJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ !!

 Sastojci 4 osobe

    tijesto;

    I dio;
    4 v.ž šećera
    6 v.ž crne kuhane kave
    2 v.ž mlijeka

    II dio;
    15 dag šećera
    2 jaja
    3 v.ž mlijeka
    +
    1 m.ž sode
    45 dag glatkoga brašna
    krema;
    3 v.ž šećera
    3 v.ž gustina(škrobnoga brašna)
    1/2 l mlijeka
    1/2(12,5 dag) margarina ili maslaca
    10 dag šećera u prahu

    čokoladna glazura;
    20 dag čokolade za kuhanje
    2-3 v.ž ulja

 Priprema

    1.

    4 žlice šećera ispržiti da požuti,pa preliti s kavom i mlijekom.Kada provri maknite s vatre i malo ohladite.Tada smjesu stavite na paru dodajte šećer,cijela jaja i mlijeko pa kuhajte na pari oko 10 minuta.Ohladite.Dodate sodu i brašno pa zamijesite tijesto.Podijelite tijesto na 3 dijela pa ispecite 3 kore na preokrenutom limu.Najlakše ih je razvaljat na pek papiru  na kojem se odmah i peku(tako nema šanse da vam se tijesto prilikom prijenosa do tepsije pokida)Peći ih na 180 stupnjeva dok ne zažute(samo par minuta).
    2.

    Kremu je najbolje skuhati prije izrade kora -kako bi se dobro ohladila (tako je i pita brže gotova). Za kremu pomiješati šećer i škrobno brašno s dijelom mlijeka ,a ostalo mlijeko staviti da provri.Ukuhati smjesu u provrelo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.Ohladiti.Pomiješati maslac s šećerom u prahu,pa dodati ohlađenu kremu i dobro izmiksati da se dobije glatka krema bez grudica.
    3.

    Kremu podijeliti na 2 dijela i razmazati je između kora.Na vrh zadnje kore staviti čokoladnu glazuru koju napravimo tako da na pari otopimo čokoladu za kuhanje s par žlica ulja.Najbolja je kad odstoji preko noći.Rezati po želji i poslužiti.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar