loading...

Neobična ,drugčija i finija pita od jabuka od obične klasične pite na koju ste navikli !

 Sastojci 4 osobe

    tijesto;
    15 dag brašna
    1/2 praška za pecivo
    5 dag šećera
    10 dag margarina
    1 žutanjak
    malo soli


    nadjev;
    2 v.ž grožđica
    4 v.ž ruma
    75 dag jabuka
    1 limun
    4 dag lješnjaka ili badema

    preljev;
    1 jaje
    4 dag šećera
    1/8 l vrhnja
    1 bjelanjak

 Priprema

    1.

    Zamijesite tijesto i stavite ga na hladno jedan sat.Dok je tijesto u frižideru,pripremite jabuke.Očistite ih i narežite na šnite,pa ih prokuhajte u što manje vode.Grožđice namočite u rumu.
    2.

    Tijesto razvaljajte pa položite u manji lim obložen pek papirom-pokrijte dno i stranice.Jabuke i grožđice ocijedite dobro,pa pomiješajte s sjeckanim lješnjacima,koricom i sokom od limuna.Tom smjesom prekrijte tijesto.Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva.

    3.

    Za preljev izmiješajte vrhnje s šećerom i žutanjcima,pa dodajte snijeg od bjelanjaka.Time prelijte kolač pa pecite još 20 minuta.
    4.

    Kolač dobro ohladite,narežite i poslužite.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar