loading...

ODLIČNA POSLASTICA, VEOMA BRZO SE SPREMA UZ TO JE VRLO UKUSNA !!!

 Sastojci 6 osoba

    15 dag čokolade za kuhanje
    2,5 dag maslaca
    1 v.ž ulja
    4 dag napuhane riže(ili rižine pahuljice s medom ...)

    krema;
    1 Mljevena želatina Dolcela
    100 ml mlijeka
    50 dag kravljega sira


    15 dag Šećera u prahu
    1 Vanilin šećer Dolcela
    2 m.ž naribane limunove korice
    nekoliko kapi ekstrata vanilije

 Priprema

    1.

    Posudu za pečenje promjera 22*30 cm obložite pek papirom.Čokoladu razlomite i otopite na vodenoj pari s maslacem i uljem.Dodajte napuhanu rižu ili rižine pahuljice koje lako nabavite u svim većim dućanima.
    2.

    Želatinu uspite u posudu i zalijte mlijekom,te ostavite da nabubri 10 minuta .Tada je isto otopite na pari,.Kravlji sir izmiksajte s vanilin šećerom ,šećerom u prahu,kapima vanilje,ribanom koricom.Dodajte otopljenu želatinu i sve dobro izmiksajte.
    3.

    Smjesu od čokolade ravnomjerno rasporedite u tepsiji i stavite u hladnjak da se malo stisne.


    4.

    Preko čokolade sipajte bijelu kremu od sira i poravnajte.Stavite u frižider da se stisne.
    5.

    Režite nožem umočenim u vruću vodu na kocke.Po želji ukrasite struganom čokoladom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar