Pizza - štruca, ukusna, mekana, jednostavna!

 Sastojci 4 osobe

    tijesto;
    50 dag glatkoga brašna
    1 kocka svježega kvasca
    1/4 l tople vode
    2 v.ž ulja
    1 v.ž šećera
    1 v.ž soli



    fil;
    po želji kečap ,šunka,sir,kukuruz,šampinjoni.....
    začin za pizzu(origano,bosiljak)
    1 jaje

 Priprema

    1.

    Zamjesite tijesto za pizzu od brašna,kvasca namočenog s šećerom i malo tople vode.Dodajte sol i ulje.Tijesto ostavite na toplome da se digne.Kad se digne razvaljajte ga tanko u obliku pravokutnika.Po sredini premažite kečapom(ili umakom od rajčice).Tijesto sa strane ostavite čisto kako bi kasnije lako narezali trakice.
    2.

    Punite nadjevom po želji;ja sam na kečap stavila ribanu šunku za pizzu,kukuruz i ribani sir.Posipajte nekim začinom za pizzu(origano,bosiljak...)Tijesto sa strane narežite na trakice široke oko 1-1,5 cm.Pa preklapajte slijeve na desnu ukoso(da se dobije kao na slici).




    3.

    Pizza štrucu stavite u veliki lim od električne pećnice obložen pek papirom.Premažite razmućenim jajetom i pecite na 190-200 stupnjeva oko 35 minuta dok se lijepo ne zapeče.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar