loading...

Rafaelo - nutella torta

 Sastojci 6 osoba

    tijesto 1;
    3 jaja
    2 v.ž vruće vode
    9 dag šećera
    1 vanilin šećer
    10 dag kokosovog brašna
    2 m.ž praška za pecivo
    7,5 dag gustina(škrobnog brašna)

    tijesto 2;
    3 jaja
    2 v.ž vruće vode
    8 dag šećera
    1 vanilin šećer
    2 m.ž praška za pecivo
    7,5 dag gustina (škrobnog brašna)
    7,5 dag oštrog brašna
    2 v.ž nutelle
    premaz;
    30 dag nutelle


    krema;
    9 listova svijetle želatine
    20 rafaello kuglica(1 veća kutija)
    1 l slatkog vrhnja za šlag
    2 vanilin šećera
    2 v.ž nutelle

 Priprema

    1.

    Za bijeli biskvit pomiješaj sve sastojke;jaja s vrućom vodom,dodajšećer,vanilin š.,kokos,gustin i prašak za pecivo.Ispeci biskvit u četvrtastoj tepsiji obloženoj pek-papirom,na 180 stupnjeva oko 30 minuta.Prije slaganja torte malo ga ohlađenog natopi s toplim mlijekom.
    2.

    Za tamni biskvit pomiješaj;jaja s vrućom vodom,obje vrste šećera,gustina,brašna,praška za pecivo i na kraju umiješaj nutellu.Peci u istoj tepsiji,na istoj temperaturi oko 30 minuta.
    3.

    Za kremu namoči želatinu,otopi je pa pomiješaj s malo šlaga kojeg predhodno čvrsto izmiksaš s vanilin šećerom.Zatim pomiješaj s ostatkom šlaga.Kremu podijeli na 3 dijela i u 1 dodaj nutellu a 2 dio ostavi čist,a3 isto čisti dio ostavi za premaz vrha i rubova torte..Bijeli biskvit premaži nutellom,pa gore rasporedi polovice rfaello kuglica(ja sam stavila 5 redova sa po 4 polovice u redu)pa premaži s tamnom kremom.
    4.

    Tada gore stavi tamni biskvit,isto ga premaži s nutellom i stavi opet polovice rafaello kuglica,pa prekrij svijetlom kremom.


    5.

    Vrh torte i stranice premaži s 3 dijelom kreme.Stavi na hlađenje.
    6.

    1 sat prije posluživanja stavi se hostija(ne prije)Kupila sam ju u dućanu;jeftine su a lijepe(ima svih vrsta-crtića)Izmiksala sam još 2 dcl šlaga,dodala malo žute boje i time ukrasila tortu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar