Savršeni kruh - Garantiram zadovoljstvo , mekan iznutra, hrskave kore, ne mrvi se i može stajati do četiri dana.

 Sastojci

    3kg Glatkog brašna Podravka
    žlica i pol masti
    2-3 žlice soli
    kocka Kvasca (svježeg)
    mlaka voda
    žlica šećera
 Priprema

    1. 

    Radim veću količinu u koju ide otprilike tri kg brašna jer ga ja znam i zamrznuti. Napravite kvas od pola litre tople vode,žlice brašna, žlice šećera i kocke svježeg kvasca. Ako nemate svježeg onda dve žlice suhog.
    2.

    Kad se kvas napravi dodati ga u brašno u koje ste prethodno dodali 2-3 žlice soli i žlicu i pol svinjske masti. Dodavati još mlake vode, dok se ne poveže tijesto. Mijesim ga sigurno oko pet minuta dok se sve dobro dobro ne poveže. Tijesto mi se diže prekriveno krpom sat vremena.
    3.
   
    Zatim ga premijesim i prebacim u pleh koji je nauljen i pobrašnjen. A može i na papir za pečenje. Pustim opet da se diže pola sata.
    4.

 
    Peći u zagrijanoj pećnici, moja je s ventilatorom na 180 i to ova količina 35-40 min, ja sam pekla 40.

    Ne treba ga prekrivati nikakvim mokrim krpama, krpama općenito, pustite ga da se ohladi, garantiram da će korica biti hrskava i kruh mekan, samo ga tako pustite, on se na početku čini tvrd ali hlađenjem omekani.
Posluživanje

Stajati u platnenoj ili plastičnoj vrećici dobro zatvorenoj može stajati i do četiri dana. Ohlađenog ga možete zamrznuti. On i odmrznuti ne gubi na kvaliteti niti se mrvi.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar