Malina i čokolada su savršena kombinacija. Još kada se umiješa vanilija, nastane ovaj prefin, kremast i jako lijep desertić.

 Sastojci

    oko 250g Svježh malina

    Žuta krema:
    1 jaje + 1 žumanjak
    30g Šećera ( kristal)
    100g bijele čokolade
    1 kom. Vanilin šećer Dolcela
    5 listića želatine
    2 dc Slatkog vrhnja Dolcela

    Tamna krema:
    2 dc Slatkog vrhnja Dolcela
    100g čokolade za kuhanje
    1 listić želatine
    Dno kolača:
    piškote

 Priprema

    1.

    Kalup za srneća leđa obložimo prozirnom folijom. Po sredini kalupa, u 3-4 reda, cijelom dužinom poredamo maline, sa otvorom prema gore.
    2.

    Istopimo na pari bijelu čokoladu. Listiće želatine, namočimo u hladnu vodu.

    Jaje sa još jednim žumanjcem pjenasto umutimo, dodavajući šećer sa vanilijevim šećerom. Dobijenu smjesu kuhamo par minuta na pari, dok se ne zgusne, svo vrijeme miješajući. U kremu dodamo ocjeđene listiće želatine i mješamo dok se želatine ne otopi. Prilijemo istopljenu bijelu čokoladu i sve dobro promješamo. Ostavimo smjesu sa strane, da se malo ohladi. U ohlađenu dodamo sladko vrhnje, koje smo prije toga umutili. Dobro promješamo, da se sve lijepo sjedini. Ako imamo koju malinu viška, možemo ih natrgat u komadiće i baciti u kremu. Tako kolač bude još šareniji i veseljije. Meni je ostalo malina, ali sam ih zaboravila dodati u žutu kremu, što ću drugi puta napraviti .... Ako opet ne zaboravim.

    Smjesu prelijemo preko malina i postavimo kalup u hladilnik.
    3.

    Istopimo nad parom čokoladu za kuhanje. Namočimo list želatine u hladnu vodu.

    Umutimo sladko vrhne, dodamo istopljenu i prohlađenu čokoladu i sve dobro izmješamo. List želatine istopimo sa žlicom vode i prilijemo u tamnu kremu. Sve zajedno dobro promješamo i izlijemo preko žute kreme.
    4.

    Odmah preko čokoladne kreme poredamo piškote, zavijemo kolač sa svih strana prozirnom folijom i ostavimo u hladilnik, da se sve dobro stegne. Još bolje je sve ostaviti preko noći.
    5.

    Dobro ohlađen kolač istresemo na odgovarajuću tacnu i narežemo na veće komade.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar