Smeđi-kokos roščići

 Sastojci 6 osoba

    2 žumanjka
    15 dag šećera
    25 dag margarina
    50 dag glatkoga brašna
    1/2 praška za pecivo
    20 dag kokosa
    10 dag kraš expres instant (benko,nesquik....)
    120 ml mlijeka

    glazura;
    10 dag čokolade za kuhanje
    2 v.ž ulja




 Priprema

    1.

    Zamijesite tijesto od omekšalog margarina,žumanjaka,šećera,kraš expresa,kokosa,mlijeka te brašna pomiješanog s praškom za pecivo.
    2.

    Tijesto zamotajte i stavite na pola sata u frižider.
    3.

    Pripremite velike tepsije od električne pećnice,obložite je papirom za pečenje.Od tijesta oblikujte roščiće i stavljajte ih u tepsiju s većim razmakom jer jako narastu.Stavite ih na 200 stupnjeva da se peku oko 10 minuta.Ohladite.
    4.

    Za glazuru na pari otopite čokoladu s uljem te u nju umačite vrhove roščića.
    5.

    Dobro ih ohladite pa poslužite uz kavu ili čaj.





Posluživanje

Meni je od ove smjese ispalo 40 roščića (ali stvarno velikih...)pa preporučam raditi manje-oko 50 komada jer narastu kad se peku.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar