2 žumanjka
15 dag šećera
25 dag margarina
50 dag glatkoga brašna
1/2 praška za pecivo
20 dag kokosa
10 dag kraš expres instant (benko,nesquik....)
120 ml mlijeka
glazura;
10 dag čokolade za kuhanje
2 v.ž ulja
Priprema
1.
Zamijesite tijesto od omekšalog margarina,žumanjaka,šećera,kraš expresa,kokosa,mlijeka te brašna pomiješanog s praškom za pecivo.
2.
Tijesto zamotajte i stavite na pola sata u frižider.
3.
Pripremite velike tepsije od električne pećnice,obložite je papirom za pečenje.Od tijesta oblikujte roščiće i stavljajte ih u tepsiju s većim razmakom jer jako narastu.Stavite ih na 200 stupnjeva da se peku oko 10 minuta.Ohladite.
4.
Za glazuru na pari otopite čokoladu s uljem te u nju umačite vrhove roščića.
5.
Dobro ih ohladite pa poslužite uz kavu ili čaj.
Posluživanje
Meni je od ove smjese ispalo 40 roščića (ali stvarno velikih...)pa preporučam raditi manje-oko 50 komada jer narastu kad se peku.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar