Sir, lješnjaci mmm u jednom finom i sočnom kolaču!

 Sastojci 6 osoba

    tijesto;
    5 jaja
    1 Vanilin šećer Dolcela
    25 dag šećera
    125 ml ulja
    125 ml likera od jaja
    28 dag brašna
    1 Prašak za pecivo Docela
    10 dag mljevenih lješnjaka





    nadjev;
    50 dag svježeg sira
    2 jaja
    8 dag šećera u prahu
    1 Puding vanilija Dolcela

 Priprema

    1.

    Za tijesto izmiksati jaja s vanilin šećerom i šećerom.Dodati liker od jaja,ulje.Na kraju umiješati mješavinu brašna i praška za pecivo,te mljevene lješnjake.Sipajte u srednji duboki pleh.
    2.

    Za nandjev izmiksajte sir s šećerom,jajima i pudingom.Nalijte u vrećicu za ukrašavanje pa istisnite nadjev po tijestu...kao na slici(s razmakom od oko 3 cm).
    3.

    Kolač pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu.




    4.

    Poslužite uz kavu,čaj....Dio možete i zamrznuti pa odmrznuti po potrebi na sobnoj temperaturi.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar